Ukrajna újabb tankokat rendelt Lengyelországtól (FOTÓK)

2023. április 01. 22:56

Mateusz Morawiecki a bejelentéskor hangsúlyozta, Lengyelország a NATO keleti szárnyának vezetőjévé vált.

2023. április 01. 22:56
null

„Jó hír a lengyel ipar, Siemianowice és Szilézia számára. Hatalmas uniós forrásokat sikerült szereznünk fegyvervásárlásra. Emellett Ukrajna is jelentős amerikai támogatást kapott – és ebből a pénzből rendel tőlünk harci felszereléseket. Ezúttal 100 Rosomak kerekes páncélozott személyszállítót” – ismertette Facebook-oldalán Mateusz Morawiecki lengyeln miniszterelnök.

„Ennek a felszerelésnek a minőségét nem szavak, hanem a katonák tapasztalatai bizonyítják. Elég csak elmenni a 17. Wielkopolska gépesített dandárhoz vagy a 12. Szczecin dandárhoz (...). Ahol a katonák Wolverineket használnak, a felszerelés a legjobb kritikákat kapja” – hangsúlyozta a lengyel kormányfő.

Morawiecki szólt arról is, hogy 

Lengyelország a NATO keleti szárnyának vezetőjévé vált.

 

„Nemcsak nagyszerű katonákra, hanem hatékony fegyveriparra is szükségünk van”

„Nagyon hatékony és erős szárazföldi hadsereget építünk. A régió új biztonsági vezetőjeként nemcsak nagyszerű katonákra, hanem hatékony fegyveriparra is szükségünk van. Ez nem lenne lehetséges rendbe hozott államháztartás nélkül” – sorolta.

„A lengyel fegyveripar újjáépítése és termelési kapacitásának bővítése a következő ciklus egyik prioritása. Ezt hatékonyan és eredményesen fogjuk végezni” – tette hozzá a miniszterelnök.

Mateusz Morawiecki gondolatait azzal zárta, hogy „Ukrajna ma a szabad világ bástyája. A donbászi és zaporizzsjai barikádok és sáncok szuverenitásunk első védelmi vonalát jelentik”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Mateusz Morawiecki Facebook-oldala

***

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ihavrilla
2023. április 02. 23:27
Nem tankok, hanem az un. gépesített lövészek ( azaz gyalogság) szállító és támogató többé-kevésbé páncélozott járművei. Ezt több helyen is írták.
Atti bá
2023. április 02. 14:18
Mateus tankokról pofázik és dizáin plédobozokkal fényképezkedik. Kabaré.
tapir32
2023. április 02. 13:39
Ha, te is háborút akarsz és Putyin is háborút akar akkor, a háború kérdésében egy platformon vagy Putyinnal.
beobachter1
2023. április 02. 13:30
Tankok, vadászrepülők, ATOMOK rendelve! A békéért természetesen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!