Újabb korrupciós vádak merültek fel Eva Kailival kapcsolatban

2023. április 25. 06:13

Egy másik görög uniós törvényhozó, Maria Spyraki is része az új vizsgálatnak.

2023. április 25. 06:13
null

A Politico birtokába kerültek olyan dokumentumok, amelyekből kiderül: Kailit azzal vádolják, hogy 2014 és 2020 között részesült asszisztensei hamisított költségtérítési kérelmeiből. A vizsgálat három lehetséges csalás miatt vizsgálja Kailit:

  • a Politico által látott, az Európai Ügyészség (EPPO) Roberta Metsola parlamenti elnöknek írt levele szerint félrevezethette a Parlamentet asszisztensei tartózkodási helyével és munkatevékenységével kapcsolatban,
  •  részesedhetett az általa szervezett hamis munkalátogatások költségtérítéséből,
  •  valamint kenőpénzeket is elfogadhatott a fizetésük egy részéből. 

Egy másik görög uniós törvényhozó, Maria Spyraki is része volt ugyanennek a vizsgálatnak. A nyomozók azzal vádolják, hogy félrevezette az intézményt asszisztensei tevékenységével kapcsolatban, és arra utasította őket, hogy hamis munkalátogatások költségeit nyújtsák be. A dokumentumok azonban nem állítják, hogy Spyraki kenőpénzt vett volna fel a fizetésekből vagy hamis költségtérítésekből.

– mondta egy, az ügyet jól ismerő személy. A lap szerint most, hogy a Qatargate ügy összes gyanúsítottja kikerült a fogdából, és február óta nem történt újabb letartóztatás, a figyelem erre a csalási ügyre terelődik. A Parlament jogi bizottságának képviselői kedden tárgyalnak először zárt ajtók mögött Kaili ügyéről.

Nyitókép: MTI/EPA/Dzsalal Morsidi

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 25. 17:16
Az egész tetves EU jelen formájában megsemmisítendő! Legyen egy új, normális EU, persze nem ezekkel a szemetekkel!
tailor
2023. április 25. 14:10
vérbeli qrvk ....
nempolitizálok
2023. április 25. 13:42
Ennyire értékes, zsarolható libsiket a CIA nem hagy veszni, nem véletlenül jött ki már a többi a sittről. Ezek lesznek a jövő európájának vezetői.
Bájron
2023. április 25. 11:37
Szajhának még jó lessz, jó szopó szája van!!!!!!!!!!!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik