Kötelező genderideológia: nem vehetik ki a szülők gyerekeiket a nemi identitásról szóló órákról Marylandben

2023. április 11. 07:27

A bejelentést követően az iskolatanács ülésén több mint hetven szülő jelent meg.

2023. április 11. 07:27
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

Felháborodtak a szülők egy marylandi iskolatanácsi döntés miatt, amely szerint nem vehetik ki gyermekeiket a nemi identitásról és szexuális irányultságról szóló órákról. A Montgomery megyei állami iskolák a „befogadó osztálytermek” érdekében döntöttek erről, és március 23-án e-mailben tájékoztatták a szülőket.

Az iskolatanács következő ülésén több mint hetven szülő jelent meg, mondván, hogy az ilyen órák sértik vallási meggyőződésüket, és hogy joguk van beleszólni gyermekük oktatásába. „Mi csak azt kérjük, ami igazságos és méltányos, és azt, hogy saját alkotmányos jogunkat, a vallásszabadságot élvezhessük. Kivonulhassunk valamiből, ami nem csak az én keresztény hitemmel, hanem a zsidó vallással és az iszlámmal is ellentétes.

Nagyon sokan vannak, akiknek ez nem tetszik”

– mondta egy szülő a Daily Callernek. Az iskolakörzet vezetése 2022 novemberében mutatta be azon LMBTQ-könyvek listáját, amelyeket bevezetnek az óvodai, illetve az általános iskolai oktatásban. Az e-mailben azt írták: a tanároknál bevett gyakorlat, hogy a befogadó környezet elősegítése érdekében „különféle forrásokat” használnak.

A Montgomery megyei állami iskolákat tömörítő szervezet a szóban forgó e-mailben azt is leszögezte: elvárás lesz, hogy minden osztályterem befogadó és biztonságos hely legyen a diákok számára, beleértve azokat is, akik LMBTQ-identitásúnak vallják magukat, vagy akiknek családtagjai az LMBTQ-közösséghez tartoznak.

***

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2023. április 11. 15:36
A libsik meg az ő híres demokráciájuk.
NERbot
2023. április 11. 14:05
Döbbenetes, hogy létező dolgokkal kapcsolatos valós ismereteket akarnak átadni a gyerekekenek az amerikai iskolákban! Azonnal betiltani!
luzitanxaver
2023. április 11. 13:53
#ugyanmár #álprobléma #ideúgysemfogbeszivárogni de főleg #nemisagyerekekrőlszól
csulak
2023. április 11. 12:54
dehogynem vehetik ki oket ! sot !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!