Születésnapi bulin lövöldöztek Alabamában

2023. április 17. 09:16

Tizenévesek vannak a halottak közt.

2023. április 17. 09:16
null

Az Egyesült Államok déli államának kisvárosában, Dadeville-ben egy diáklány a 16. születésnapját ünnepelte családja és barátai körében egy nyilvános szórakozóhelyen, amikor a lövöldözés kitört. A rendőrség a vasárnapi sajtótájékoztatón csak annyit közölt, hogy gyűjtik a bizonyítékokat és zajlik a nyomozás, a motivációról és lehetséges gyanúsítottról nem nyilatkozott.

A halálos áldozatok között van a kisváros népszerű középiskolai futballjátékosa, Philstavious Dowdell, aki néhány hét múlva végezte volna el az iskolát, és a közelmúltban írt alá szerződést a Jacksonville állami egyetem amerikaifutball-csapatába. Az ő testvérének születésnapját ünnepelték.

A jelentések szerint legkevesebb 15 tizenéves szenvedett lőtt sebesülést.

Szintén szombaton éjszaka a Kentucky állambeli Louisville városban ketten meghaltak és négyen sebesültek meg, amikor ismeretlenek lövéseket adtak le egy parkban összegyűlt tömegre. A rendőrség a gyanúsítottról nem adott információt, és a közlés szerint nincs személyleírás, annak ellenére, hogy az erőszakos cselekmény idején sokan voltak a helyszínen. A város rendőrfőnöke, Paul Humphrey éjszaka tartott rövid sajtótájékoztatóján arra szólította fel a lövöldözőt, hogy adja fel magát. Louisville város központjában a hét elején egy elbocsátott banki alkalmazott 5 embert ölt meg a munkahelyén.

Az újabb esetek nyomán Joe Biden elnök közleményében a gyerekek vezető halálokának nevezte a fegyveres erőszakot, amit felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezett. Készségét fejezte ki arra, hogy a politika mindkét térfelének bevonásával dolgozzanak ki új fegyvertartási szabályozást, amivel szavai szerint életeket menthetnének meg.

***

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. április 17. 20:36
Jó a buli, csak sok a köcsög.
grrrgo
2023. április 17. 15:31
De amekkora patrióták az amcsik szerintem dagad a keblük, hogy "- Hé Thomas! Igaz, hogy meglőtték a kicsi Johnny-t, de legalább igazi texasi, amerikában kovácsolt SMITH & WESSON-nal tették! - Hú, Donald! Azt nézd, ez má' tényleg jó nagy lyukat lő!
grrrgo
2023. április 17. 15:26
Így igazságos! Az iraki gyerekek is amerikai fegyverektől haltak meg és az amerikai gyerekek is amerikai fegyverektől halnak meg! Még az lenne valami, ha Kínában, gyerek munkások raknák össze ezeket a fegyvereket!
grrrgo
2023. április 17. 15:16
Kellene nekik szólni, hogy aki puffogtatni akar az elmehet Ukrajnába! Hiányzik már nekik egy kis rendes háború! Úgyhogy vigyázzanak azok a tajvani kis kínaiak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!