Vona Gábor: Úgy értelmezem a háborút, hogy Kína teszteli a Nyugatot Oroszországgal

2023. március 04. 19:52

Új nézőpontot vitt az orosz-ukrán háború értelmezésébe a Második Reformkor Alapítvány alapítója.

2023. március 04. 19:52
null

Az ATV Öt című pénteki műsorában a többi között Orbán Viktor miniszterelnök Országgyűlésben elhangzott beszéde is szóba került, melyben a miniszterelnök az orosz-ukrán háború kapcsán megszületett kínai béketervről is említést tett. A kormányfő beszédéről ide kattintva olvashat bővebben.

Van-e Kínának közvetlen érdekeltsége a háborúban?

Ceglédi Zoltán politikai elemző a miniszterelnök napirend előtti felszólalásának vonatkozó részlete kapcsán elmondta, meglátása szerint a „kínai béketervet méltatva (Orbán Viktor – a szerk.) egy másik olyan, hatalmas államról beszél, amelynek közvetlen érdekeltsége ebben a sztoriban nincsen, maximum olcsóbban tud vásárolni különböző orosz energiahordózókat”.

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója Ceglédi mondataira reagálva felvetette: „ez szerinted igaz, hogy nincs Kínának közvetlen érdekeltsége ebben a háborúban? Mert

A műsor vonatkozó részletét az alábbi videó 49 perc, 54 másodpercétől kezdődően nézheti vissza:

***

***

 

Nyitókép: Képkocka, YouTube-videó

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Best retards
2023. március 05. 13:25
Csehkettőt nézi, háttal.
formaegy
2023. március 05. 10:11
A mocskos cselekedeteidet értelmezd b+. Van bőr a pofádon jó vastag bármihez is hozzászólni.
P. Savoiardes
2023. március 05. 09:35
Vona, azért a realitásokat és a történelmet kellene először ertelmezned semmint előadni a nagy gondolkodó háttér politikust.. Csak azért ekkora baromságot mondani hogy figyelmet kelts nárcisztikus közéleti szereped számára, nem kellene. Ez nógrádi és tarjanyi szint. Igaz azok legalább őszintén dilettánsok, te meg egy sunyi kis áruló balfasz vagy. Kezdesnek azért indokolj már egy kicsit Vona.. melyik is volt Kína nyertes háborúja az úgynevezett nyugat ellen az elmúlt 1oo plusz évben? Ember, Kína nem háborúzik mert egészen más a birodalmi attitűdje, Kína csak nagy, erős, fegyverkezik de nem háborúzik. Tanulj tino.
bagira
2023. március 05. 07:19
Jobbikból kivált mi hazánk mozgalom magáról mondja ,, ők a jövő,, . Úgy tűnik Gyurcsány hangja szólt .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!