Daily Telegraph: küszöbön áll Oroszország összeomlása, a Nyugatnak fel kell készülnie

2023. március 04. 21:50

A lap szerint Moszkva a történelem minden tanulságát félredobta, amikor elrendelte az inváziót.

2023. március 04. 21:50
null

A Daily Telegraph elemzésében azt ajánlja, hogy a Nyugat sürgősen tegyen lépéseket, mert küszöbön áll a putyini Oroszország összeomlása, továbbá történelmi példát állítva figyelmeztet, miszerint nem lenne jó, ha megint olyan káosz alakulna ki, mint a Szovjetunió megszűnésekor. A cikk szerint az orosz elnök nagy bajban van, ugyanis végre hatnak a szankciók és visszaesett a kereslet az olaj és a gáz iránt.

A háború pedig hatalmas összegbe kerül, és ehhez mind több hitelt kell felvennie.

A lap szerint Moszkvára leginkább az állóháború által felemésztett hihetetlen öszegek fognak visszaütni, – ugyanakkor emlékeztetnek – az állóháborút általában az nyeri meg, akinek vastagabb a pénztárcája, valamint erősebb a hadiipara. Ez pedig nem Oroszország. „Úgyhogy igencsak közeleg a vég az orosz gazdaság számára, ezt igazolják a számok” – írják.

Nyitókép: MTI/EPA

Összesen 442 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. március 05. 20:18
"az állóháborút általában az nyeri meg, akinek vastagabb a pénztárcája, valamint erősebb a hadiipara. Ez pedig nem Oroszország" De Ukrajna még anyira sem..
Csillagrombolo
2023. március 05. 19:04
Oroszország köszöni szépen jól van :) Kína tud kölcsönt adni oroszoknak. USA államadóssága oly mértékű, hogy az EU-ba fel sem vennék ilyen szar csóró tagot :) Pusztuljon USA....VIVA BRICS!
Szabó Tamás
2023. március 05. 18:17
Jó a Daily is, de a progresszív nyugati újságírás mai pálmáját nálam a die welt cikke vitte el: "Imperializmus" témában: "a Nyugatnak ki kell használnia a diktátorok kiszámíthatóságát!" - igen, a korrektségüket, magyarán. https://www.welt.de/politik/ausland/plus244102509/Xi-und-Putin-Der-Westen-muss-die-Berechenbarkeit-von-Diktatoren-ausnutzen.html
5m007h 0p3ra70r
2023. március 05. 16:37
"Úgyhogy igencsak közeleg a vég az orosz gazdaság számára, ezt igazolják a számok" A semmitmondás magasiskolája. Kimaradt, hogy: - nem jó a helyzet - romlanak a mutatók - kedvezőtlenek a kilátások
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!