Putyin: Meg fogjuk vitatni a kínai béketervet

2023. március 20. 19:07

A béketerv Washington szerint terelés.

2023. március 20. 19:07
null

VMiképp arról a Mandiner is beszámolt, Hszi Csinping Moszkvába látogatott, a találkozón Vlagyimir Putyin elnök többek között azt mondta: szóba fog kerülni a kínai elnök 12 pontos béketerve is, amellyel „le lehet zárni az ukrán krízist”. A tizenkét pontos tervről itt írtunk korábban.

A dolog bökkenője, hogy a kínai béketerv szó szerint nem tartalmazza azt, hogy Oroszországnak ki kellene vonulnia Ukrajna területéről. Márpedig Kijev szerint ez a legfontosabb alapfeltétele bármilyen tárgyalásoknak. 

Nyitókép: Sergei Karpukhin / SPUTNIK / AFP 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. március 21. 00:36
"Meg fogjuk vitatni a kínai béketervet" XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD az nem béketerv, hanem állásfoglalás (véleményezés) xDDDDDDDDD
Jusztiscsak
2023. március 20. 22:50
Dermedt, hűljön rád a bőr, de minél nagyobb kínok között. Végre hasznossá vállnál a világnak. Szar csak szar marad.
Gordon.
2023. március 20. 22:47
Ez az u.n. béketerv teljesen hiteltelen és csak semmitmondó lózungokból áll. Érne valamit, ha Kína valami féle feltételt szabna a teljesítés elmaradása esetén. Már mindjárt az első pontnál, a területi integritás tiszteletben tartásáról szólónál. De nem teszi, tudomásul veszi. A többi csak papírforma. Kina nem jutott el addig, hogy elítélje ukrajna orosz invázióját. Kína "béketervvel" huzakodik elő, ami nem tartalmazza a támadó visszavonulását az elrablott területekről. Kína "tárgyal" Oroszországgal, de a másik féllel, aki az agressziót elszenvedi és akinek a hazáját rombolják, nem tárgyalt egyáltalán. Az egész komolytalan, színjáték és az orosz félnek kedvez. Ami nem meglepő, mindketten a nyugat meggyengítésén szorgoskodnak. Amúgy szépen összeállt a csapat, autoriter egypártrendszeri országok, életfogytiglani egyeduralkodókkal: Oroszország, Kína, Irán, Észak-Korea, Sziria. Ezeket követi a haszonleső megalkuvók hada...
Falióra tábornok
2023. március 20. 21:06
"Putyin: Meg fogjuk vitatni a kínai béketervet" értsd: kína leosztja a lapokat, de a botoxcár nagyon keményen fog nyilatkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!