Az amerikai hadsereg felfüggesztette toborzókampányát, mert a reklámhangját őrizetbe vették

2023. március 27. 16:24

Fojtogatás, bántalmazás és zaklatás gyanújával vették őrizetbe a férfit.

2023. március 27. 16:24
null

Az amerikai hadsereg részben leállította új toborzókampányát, miután meghatározó reklámhangját, Jonathan Majors színészt erőszakos cselekmények vádjával a hét végén őrizetbe vették. Az amerikai hadsereg vállalati marketingirodájának közleménye szerint a fegyveres erőknél is értesültek Majors őrizetbe vételéről, és a vádban megfogalmazott „feltételezések mély aggodalomra adnak okot”. A közleményben megjegyzik, hogy noha Jonathan Majors mindaddig ártatlannak tekintendő, amíg bűnösnek nem ítélik, a vizsgálat idejére az érintett hirdetéseket visszavonják.

Jonathan Majors főszereplője volt több akciófilmnek, ezért az amerikai hadsereg vezetői azt remélték, a filmsztár segíthet a toborzókampányt sikerre vinni.

A színészt szombaton New Yorkban vették őrizetbe fojtogatás, bántalmazás és zaklatás gyanújával.

Az amerikai hadsereg évek óta létszámhiánnyal küzd, komoly problémát okoz, hogy megfelelő számú fiatalt találjon katonai szolgálatra. Tavaly a kitűzött céltól, a 60 ezer újonc szerződtetésétől mintegy 25 százalékkal, azaz 15 ezer fővel maradtak el. Az Egyesült Államok hadseregért felelős államtitkára, Christine Wormuth korábban 2023-ra azt tűzte ki célként, hogy 65 ezer újoncot vesznek fel. Az új reklámok ezt segítették volna azzal, hogy új és kreatív módon próbálják felkelteni a fiatalok érdeklődését a katonai szolgálat iránt, hogy a hadsereg létszáma elérje az ország védelmére elengedőnek tartott állományi szintet.

(MTI)

Nyitókép: Wojtek Radwanski / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. március 28. 10:15
Más szinészeket is letartóztathatna az ügyészség. Tölünk kicsit keletre:) Akkor nem folytatódnának az éjjeli videóüzenetek:)
olajfa1
2023. március 27. 18:57
HUPSZ!... micsoda "elkötelezettség"... :-D
Karvaly
2023. március 27. 16:58
Nem hinném, hogy leszbi kétanyukás női katonáról szóló toborzó rajzfilm megérintette volna azokat, akik tényleg elmennének katonának - a nagyvárosi, nemi identitásválságban szenvedőket pedig hiába célozzák, ők hamarabb mennek el baloldali aktivistának, mint katonának. De legalább az elit alakulatok minősítési szintjeit már lecsökkentették, hogy nők is átmehessenek a teszteken. (amihez elég komoly fizikai alkalmasság kell)
Gullwing
2023. március 27. 16:52
"kreatív módon próbálják felkelteni a fiatalok érdeklődését a katonai szolgálat iránt, hogy a hadsereg létszáma elérje az ország védelmére elengedőnek tartott állományi szintet." Bazd meg mindig agresszorként léptek fel az összes háborúban! Milyen védelemről pofázik?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!