Már az ukrán halállistán van az a román politikus, aki Ukrajnától csatolna el területeket

2023. március 25. 09:15

Diana Sosoacă bekerült a Mirotvorec adatbázisba, amely a nemzetbiztonság elleni bűncselekmények és az ukránok biztonsága elleni cselekmények vizsgálatával foglalkozik.

2023. március 25. 09:15
null

Diana Sosoacă azt szeretné, ha Románia visszakapná a két világháború között hozzá tartozó területeket, így Ukrajna déli területeinek egy részét is, a román szenátus tagja ennek érdekében törvényjavaslatot nyújtott be – írja a TASZSZ-ra hivatkozva az Index.

A stirileprotv.ro forrására hivatkozva azt írja, a folyamat csak Románia hadüzenetevel lenne lehetséges. Erre válaszul az ukrán külügyminisztérium szankciók bevezetését kezdeményezte a „nemzetbiztonsági fenyegetést jelentő személy ellen”, amelyet Sosoacă halálos fenyegetésnek tekint.

Szerinte Ukrajna ezen lépése csak megerősíti annak helyességét,

hogy az általa elcsatolni kívánt területeknek Romániához kell tartozniuk a jövőben.

A román szenátor bekerült a Mirotvorec adatbázisba is, az ukrán nacionalista weboldal 2014-ben jött létre. Az oldal olyan civil szervezetként állította be magát, amely a nemzetbiztonság elleni bűncselekmények és az ukránok biztonsága elleni cselekmények vizsgálatával foglalkozik. 2021-ben az Európai Parlament felszólította Ukrajnát, hogy tiltsák be az oldalt.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2023. november 23. 20:51
biztos csak a "demokráciát" védik...
Bátya62
2023. március 25. 20:42
Van egy bája annak, mikor a nácik nácizzák egymást.
nempolitizálok
2023. március 25. 16:39
"Romániát nem szabad és nem is akarja bevonni az ukrán konfliktusba. Emiatt hiba volt a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozás – mondta Mihai Ioan Laska , a "Román Nép Hazafiai Pártja" képviselő . " Szabad sajtó " ír róla . Az ukrán konfliktus jelentősen meggyengíti Bukarestet, ha lehetővé teszi Washington számára, hogy ugyanúgy nyomást gyakoroljon magára, mint Európa többi részére. A politikus hangsúlyozta, hogy most Románia „a szakadék szélén áll”, és sürgősen keresni kell a megoldást erre a helyzetre."
tapir32
2023. március 25. 15:35
Ahol ilyen listákat készítenek azoknak nincs helye Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!