Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az amerikaiak szerint hiába foglalják el Bahmutot az oroszok, az nem jelenti, hogy nyerésre állnak

2023. március 06. 14:10

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerint Bahmut eleste nem feltétlenül jelenti azt, hogy Moszkva visszaszerezte volna a kezdeményezést a háborúban.

2023. március 06. 14:10
null

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter hétfőn azt mondta, hogy a kelet-ukrajnai Bahmut városának inkább szimbolikus, mintsem operatív jelentősége van, és a város eleste nem feltétlenül jelenti azt, hogy Moszkva visszaszerezte volna a kezdeményezést a háborúban.

Hét hónapja folynak a harcok az egykor 70 ezer lakosú, ma romokban heverő Bahmut városáért. Amennyiben az orosz csapatok sikeresen ellenőrzésük alá tudják vonni a várost, ez lesz az orosz haderő első jelentős sikere a téli hadjáratban.

– fogalmazott Austin jordániai útja során.

Austin azt mondta, hogy Bahmut lehetséges elvesztését semmiképp sem tekintené stratégiai visszalépésnek. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg alapítója ugyanakkor hétvégi videójában a Moszkvából érkező lőszerutánpótlás nehézségeiről számolt be ismételten.  A múlt hét végén arról beszélt, hogy a várost gyakorlatilag körbezárták.

Nyitókép: Aris Messinis / AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tomica8
2023. március 06. 22:12
Pedig DE!
roughneck
2023. március 06. 19:45
Strategiaban utolerhetetlen az amerikai hadvezetes. Ezt mar bizonyitottak Vietnamban meg Afganisztanban is. "Az, hogy az oroszok elfoglaltak Bahmutot, X-et, Y-t, Z-t (meg Kijevet?), az nem jelenti azt, hogy gyoztek!" Hu, baszd meg, ez a forgatokonyv megerne egy akciofilmet... :-))
Kotucso
2023. március 06. 17:05
Sőt! Ez már fél győzelem az ukránoknak. Szörnyű, hogy az angol. és amerikai sajtó mekkorákat, és milyen képtelenségeket hazudik, hogy befogja a nép száját. De vajon meddig sikerül ez?
Kivűlálló
2023. március 06. 16:49
"Az amerikaiak szerint hiába foglalják el Bahmutot az oroszok, az nem jelenti, hogy nyerésre állnak" De..., azt jelenti! Végül is, nem Oroszországból hiányzik 100.000 Km2-nyi terület az egy évvel korábbi helyzethez képest, hanem Ukrajnából! Mindazonáltal, senki nem mondta, hogy Bahmutnál az oroszok meg fognak állni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!