Beleszállt az orosz vezetésbe a Wagner-csoport vezetője

2023. március 06. 09:48

Jevgenyij Prigozsin még vizsgálja, bürokratikus fennakadás történt, vagy árulás.

2023. március 06. 09:48
null

Oroszország pozíciói a kelet-ukrajnai Bahmut körül veszélybe kerülnek, ha csapatai nem kapnak lőszert – figyelmeztetett vasárnap az orosz Wagner zsoldoshadsereg vezetője. Jevgenyij Prigozsin szerint Oroszország Bahmut közelében lévő frontvonalai összeomolhatnak, ha erői nem kapják meg a Moszkva által februárban megígért lőszert.

– mondta Prigozsin a Telegram-csatornáján, aki rendszeresen bírálja az orosz védelmi vezetőket tábornokokat.

A múlt hónapban Szergej Sojgu védelmi minisztert és másokat árulással vádolt, amiért visszatartották a lőszerellátást az emberei számára. A Telegram-csatornáján szombaton közzétett videofelvételén Prigozsin azt mondta, hogy csapatai aggódnak amiatt, hogy a kormány lehetséges bűnbakként akarja beállítani őket, ha Oroszország elveszíti a háborút.

– tette hozzá.

(MTI) 

Nyitókép: @concordgroup_official / AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citra
2023. március 07. 08:54
Nem lehet esetleg, hogy ha ilyen hadititoknak minősülő dolgokat nyiltan közzétesz... vmi celja van vele? He? Nem gyanús... áá
mamarizsa
2023. március 06. 14:03
Ez a putyinista-orbanista hecckiadvány vadhajtások, hogy is fogalmaz? "Bahmut a Donyecki Népköztársasáf Kijev által ellenőrzött részén található" Nincs olyan, hogy Donyecki Népköztársaság, az Ukrajna.
bagira
2023. március 06. 13:40
Bild: Zelenszkij összeveszett Bahmut miatt a hadsereg tábornokkal. Belső konfliktus van kialakulóban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Valerij Zaluzsnyij tábornok, a fegyveres erők főparancsnoka között – közölték hétfőn a Bild című lap által idézett kormányzati források. Kijevi bennfentesek a német bulvárlapnak elmondták, hogy a katonai parancsnok hetekkel ezelőtt visszavonulásra szólított fel egy kulcsfontosságú donbasszi városból. https://oroszhirek.hu/bild-zelenszkij-osszeveszett-bahmut-miatt-a-hadsereg-tabornokkal/
bagira
2023. március 06. 13:35
Ukrán robbantásos merényletet hiúsított meg az FSZB. https://oroszhirek.hu/ukran-robbantasos-merenyletet-hiusitott-meg-az-fszb/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!