Megfenyegette Svédországot és Finnországot a stockholmi orosz követség

2023. március 30. 11:42

Katonai megtorlással fenyegetőztek az oroszok, ha a svédek és a finnek belépnek a NATO-ba.

2023. március 30. 11:42
null

Szerda este jelent meg a stockholmi orosz nagykövetség közösségi oldalán a közlemény, melyben katonai megtorlással  fenyegették meg a svédeket és a finneket, amennyiben belépnek a NATO-ba –írja az EurActiv. A nagykövetség szerint „egyre több svéd kritizálja a stockholmi vezetés transzatlanti ambícióit és fejezik ki szolidaritásukat Oroszországgal”. 

– írták.

Az oroszok azzal vádolták meg Svédországot, hogy egyre jobban „amerikai gyarmattá” válnak. Hozzátették, hogy lépésről lépésre fosztják meg őket a külpolitikai szuverenitástól a skandináv államot. 

Tobias Billström külügyminiszter szerdán idézte be a külügyminisztériumba Viktor Tatarintsevet, Oroszország svédországi nagykövetét. 

Nyitókép: Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanyar
2023. március 31. 15:51
Hát ezt elcseszte Putyin! A támadás előtt simán elérhette volna, hogy Ukrajna ne lépjen be a NATO-ba, és akkor a svédek és a finnek is kimaradhattak volna. Most már csak a fenyegetőzés maradt. Ha szerencsénk van Putyin is kétszer-háromszor tarkón lövi magát, és jön egy újkori Gorbacsov.
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. március 31. 13:51
Igen, ott a boldoguláshoz dolgozni kell! A tehetségtelen, sikertelen slemilek visszakullognak és undorral imádják a keletet...
Krupp Skya
2023. március 30. 21:09
Kellett a két országnak a rohambili.
kovsa
2023. március 30. 15:17
Nos, lehet, hogy én vagyok tudatlan és logikátlan, de ha azt látom, hogy a tanárom megpofozza az osztálytársamat, mert egy bicskával hadonászott, akkor nem rohanok venni egy bicskát és kezdek el hadonászni vele az osztályban, mert azt föltételezem, hogy ezért engem is megpofoz a tanár. Miből gondolták vajon ezek a skandinávok, hogy okos ötlet a NATO-ba lépni, amikor az oroszok megtámadták Ukrajnát , mert a NATO-ba akart lépni. Ezzel csak potenciális célponttá teszik magukat, ahelyett, hogy élveznék a békés semleges státuszukat, amiben évek óta nyugodtan éltek, békében, biztonságban és jó kapcsolatban az oroszokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!