Spectator: A nyugati politikusok a saját politikai túlélésük miatt Orbán-ellenesek

2023. március 07. 08:34

Ha a Nyugat belső ellenséget lát Orbánban, azt vitathatatlanul ők teremtették – írja a lap.

2023. március 07. 08:34
null

A Spectatorban megjelent egy cikk William Nattrass, brit, a V4-ekre szakosodott újságíró tollából, amelyben azt fejtegeti, hogy 

meg kell-e büntetni Magyarországot az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt?

Nattrass kifejtette, hogy a finn-svéd NATO-csatlakozás kapcsán felerősödött a nyugati médiában (és politikusok között) az a nézet, miszerint Orbán Viktor belső ellenség. Ennek kapcsán leszögezi, hogy ha a nyugati hatalmak ellenséget látnak Orbánban, akkor azt vitathatatlanul ők maguk teremtették.

„A progresszivizmus ellenes álláspontjától és az EU tekintélyével szembeni ellenállásától elborzadva az elmúlt években módszeresen elidegenítették Magyarországot, ami abban csúcsosodott ki, hogy az EU tavaly decemberben bejelentette, hogy több milliárd eurónyi támogatást vonnak meg Magyarországtól, amíg Budapest meg nem felel a jogállamiságra és az emberi jogokra vonatkozó brüsszeli előírásoknak. Néhány hónappal korábban a Biden-kormányzat bejelentette, hogy felmondja az Amerikának Magyarországgal kötött kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt, mivel Budapest nem volt hajlandó a javasolt globális minimális társasági adóval kapcsolatos megállapodáshoz csatlakozni.

Politikai túlélésből Orbán-ellenesek

A szerző kifejtette, „a nyugati vezetők problémája Orbánnal nem pusztán gyakorlatias – ez saját politikai túlélésük kérdése is. Miközben az EU vezetőinek egyre nehezebb meggyőzniük a választókat arról, hogy »amíg szükséges«, továbbra is támogatniuk kell Ukrajnát, Orbán Viktor kétségbe vonja a politikájuk alapjául szolgáló feltételezéseket, mondván, hogy Ukrajna védelme »nem a jó és a rossz seregei közötti háború«, hanem »két szláv ország csapatai közötti harc«.”

Felteszi a kérdést, 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportyán zsóti
2023. március 07. 16:05
Erre a fajtádra mondta Lenin hogy hasznos idióta.
Igazszó
2023. március 07. 14:12
Szabadon hazudoznak, gyalázkodnak a magyarok és a gyáva vétótlan köpcös geci ellen is. Reakció és méltó válasz nélkül. Következmények nélkül. 13 éve. Ha pedig ez van, miért ne tennék? A kakadut is, meg a vétótlan köpcös gecit is oldalba hugyozza még a brüsszeli redvás kóborkutya is. Ez a komisszárok vétótlan gyáva csicskáinak a sorsa.
olajfa1
2023. március 07. 13:10
Ez a "mű Orbán ellenesség" igaz lehet... de rövid időn belül nagyon visszaüthet! /és remélem, hogy vissza is üt számukra... elöbb mint gondolnám! -az ingát sem lehet állandóan egy irányban tartani../
mediator01
2023. március 07. 13:08
Magyarország Ukrajna szuverenitásának megsértését is, és a háborút is elutasítja, ezért példátlan méretű humanitárius segélyt nyújt a menekülő népességnek. A támogatás mértéke nem csak lőszermennyiségben mérhető!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!