A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Nógrádi György: A lengyel nyilatkozat ostoba volt, a világ biztonságát veszélyeztetnék

2023. március 23. 10:52

Ha Lengyelország belépne a háborúba, azt már úgy hívnák, hogy harmadik világháború, hívta fel a figyelmet Nógrádi György.

2023. március 23. 10:52
null

Minimális tudásunk van arról, mi történt az orosz-kínai csúcstalálkozón, mutatott rá Nógrádi György az Ultrahang szerdai műsorában, egyúttal hangsúlyozta: a nemzetközi politika polarizálódik, miközben folyamatosan eszkalálódik a helyzet. A korábbi amerikai koncepció Kína és Oroszország egymás elleni kijátszásáról kényszerűen lekerült a napirendről, mert a két keleti hatalom közeledik egymáshoz. 

„Hihetetlenül ostoba nyilatkozat” – így jellemezte a biztonságpolitikai szakértő Lengyelország párizsi nagykövetének megszólalását. A diplomata arról beszélt, amennyiben Ukrajna nem bír Oroszországgal, akkor hazája beléphet a háborúba a megtámadott fél oldalán. „Ezt úgy hívják, hogy harmadik világháború”, figyelmeztetett Nógrádi. Mint mondta, a lengyel külügyminiszternek menesztenie kellene a nagykövetet, bár a lengyel kormány azt mondja, a világ félreértelmezte diplomatájuk nyilatkozatát. 

Ha Lengyelország belépne a háborúba, a világ biztonságát veszélyeztetné, figyelmeztetett a szakértő. Ha ez megtörténne, jogértelmezési kérdéssé válna, hogy a NATO-nak kötelessége-e belépni a háborúba. Ugyanakkor, bár a lengyel hadsereg viszonylag erős, nem tartozik a világszinten erősként számon tartott hadseregek közé, mutatott rá Nógrádi György. 

 

A lengyel nyilatkozattal ellentétben áll a cseh elnök nyilatkozata. Petr Pavel a napokban azt mondta, Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét. Nógrádi György szerint

ez egy négycsillagos tábornok felelős, a helyzetet pontosan értő megnyilatkozása volt.

Emlékeztetett, ugyanezt mondták ki magasrangú német és amerikai tábornokok, a politikusok azonban nem hajlandók ezeket meghallani. 

Ki áll jobban most a hadszíntéren?

Az ukránok hősiesen harcolnak, mondta Nógrádi György, aki szerint Bahmutnak nincs stratégiai értéke, ám Zelenszkij a politikai logikát preferálja a katonai logikával szemben. Bár tavaszra mindkét fél átütő sikert ígér, jelenleg lehetetlen megmondani, melyiküknek sikerül jobban feltölteni a tartalékait és hatékonyabbá válni. A szakértő arra is figyelmeztetett, mindkét fél hazudik a kommunikációjában, így pusztán a nyilatkozatok alapján megítélni a háború jelenlegi helyzetét lehetetlen. 

 

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg: 

***

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ericco
2023. március 23. 15:47
Ez csak Nogradi moszkvita szempontjabol volt ostobasag. Mas szempontbol pedig az ostobasag, ha a nyugat meg most sem mutat erot, egyseget, es hagyja, hogy Moszkva azt higgye, neki mindent szabad. Mondjuk ujra megszallni a Baltikumot.
Lajoss
2023. március 23. 13:50
Még jó,hogy van nekünk ez a 3/3-as bajkeverőnk..
LancelotDuLac
2023. március 23. 12:50
Seggfej! az orosz veszélyezteti a biztonságot, azzal, hogy felrúgta a nemzetközi szerződéseket és megtámadta Ukrajnát!!! Ha nem támadja meg, nincs ez az egész cirkusz! mehettek a kurva anyátokba a C. baromarcúval együtt putykaszoponcok
Szabó Tamás
2023. március 23. 12:37
"..Minimális tudásunk van arról, mi történt az orosz-kínai csúcstalálkozón.." Ez a lényeg. Ehhez képest a ballib sajtó globálisan résztezi, csámcsog rajta, messzemenő következtetéseket von le (Oroszo. tönkremegy...), stb., stb. Igazán okos banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról