Lengyel diplomata: Ha Ukrajna nehéz helyzetbe kerül, belépünk a háborúba

2023. március 20. 06:11

Lengyelország franciaországi nagykövete ijesztő fejtegetésbe kezdett.

2023. március 20. 06:11
null

Jan Emeryk Rosciszewski, Lengyelország franciaországi nagykövete az LCI tévécsatorna egyik műsorában úgy fogalmazott, hogy az ukrajnai háború nem csak az oroszok és az ukránok közötti konfliktus, hanem sokkal több annál. Úgy véli, az ukránok a Nyugat alapvető értékeiért és kultúrájáért harcolnak, a szövetségesek segítségével – erről az Index adott hírt.

„Ha Ukrajna nehéz helyzetbe kerül, megnőnek a veszteségei, és előáll az a szituáció, hogy Ukrajna már nem tudja megvédeni magát és a függetlenségét,

– nyilatkozta a nagykövet.

A portál emlékeztetett: Orosz vezetők korábban azt mondták, hogy a lengyel vezetés elkezdett dolgozni Ukrajna de facto feldarabolásának forgatókönyvein és Lengyelország nyugat-ukrajnai területek elfoglalására készül. Maga Vlagyimir Putyin orosz elnök is arról beszélt korábban, hogy szerinte Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben, írják.

Nyitókép: Twittter

Összesen 397 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2023. március 23. 11:37
Nógrádi feleslegesen kelt hangulatot lengyel barátaink ellen. A lengyel kormányszóvívó kijelentette, hogy Rosciszewski nem arról beszélt, hogy Lengyelország meg akarja támadni Oroszországot, csak a veszélyes háborús helyzetre akarta irányítani a figyelmet. Rosciszewski szerintem is szerencsétlen mondatokat használt, de Nógrádi nagy bűne, hogy ezt a magyar-lengyel barátság rombolására használja fel.
kiserilaci
2023. március 21. 23:00
Belépünk - királyi többes. Ki? Te, meg anyád?
Hydra Esus
2023. március 21. 06:42
És még a nyomorék kaczynski ajánlgatott szemüveget Orbánnak, ha nem látja, mi megy fuckrajnában. Nos, a patás nemcsak ezt látja, hanem azt is, mit művelnek az aljas lah barátaink fuckrajna kapcsán.
Tiberius1
2023. március 21. 06:06
Ők így csinálják. Ezért időnként fel kell osztani ,megszűntetni ezeket is,hogy kussba maradjanak néhány evtizedig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!