Robert C. Castel: Bahmut be van kerítve, és a városon belül ukrán csapatok vannak (VIDEÓ)

2023. március 14. 12:55

A biztonságpolitikai szakértő szerint az a kérdés, hogy a legmagasabb harcértéket képviselő katonáikat lecserélték-e az ukránok.

2023. március 14. 12:55
null

Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő, a Neokohn főmunkatársa volt a Hetek műsorának vendége. Morvay Péter műsorvezető felidézte, hogy a bahmuti harcokról eltérő narratívákat lehetett hallani az elmúlt időben. Felidézte, hogy az ukrán szárazföldi erők parancsnoka arról beszélt, hogy „a város védelmének minden egyes napja lehetőséget jelent számunkra, hogy időt nyerjünk a tartalékosok felkészítésére. Felkészüljünk a jövőbeli hadműveletekre.”

Erre a szakértő úgy reagált, „semmi nem változott.

Bahmut úgy kezdte a karrierjét, mint egy fontos stratégiai célpont, amit az oroszok nem tudnak bevenni. Ha elkezdenek bevenni egy települést, az rögtön degradálja a település besorolását”

A tények nem változtak

Majd azzal folytatta, hogy „a tények azok nem változtak, a narratívákat illetően pedig egyetlen narratívát ismerek. Azt úgy hívják, hogy műholdas felvételek. Látjuk, hogy a város be van kerítve, és a városon belül ukrán csapatok vannak. Az egymillió dolláros kérdés, hogy sikerült-e az utolsó hetekben sikerült-e az ukránoknak lecserélni a legmagasabb harcértéket képviselő katonáikat területvédelmisekre, akiket azért küldtek oda, hogy tartsák a frontot, amíg lehet, és hősiesen haljanak meg.

– tette fel a kérdést Robert C. Castel.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. március 14. 15:41
Kasztel doktornak ezúttal is igaza van. Az ukránok megint elveszítették ezt a nemlétező háborút, ahogy 2022. február 24. óta minden nap teszik.
LancelotDuLac
2023. március 14. 14:28
de nagy seggfej! szekunder szégyenérzetem van a hülyeségei miatt xDDDDDD Így pusztították el az ukrán fegyveres erők katonái az ellenséget drónnal 5 391 megtekintés Bemutatva ennyi idővel ezelőtt: 2 óra https://www.youtube.com/watch?v=FxflyKyN0C0
RasPutin
2023. március 14. 14:23
Nógrádi Gyuri bácsit átműtették erre a baromra?
390 ft
2023. március 14. 14:19
Még ez az úr tűnik a legtárgyilagosabbnak. Remélem a héten felszabadul a város és a lakosság végre békében élhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!