Folyamatosan keressük az újabb energiaforrások bevonásának lehetőségét

2023. március 21. 13:46

Elvárjuk Brüsszeltől, hogy ne csak akkor lelkesedjen, amikor politikai okokból egyes energiaforrásokat akar letiltani.

2023. március 21. 13:46
null
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

„Energiaellátásunk biztonságának további garantálása érdekében folyamatosan keressük az újabb energiaforrások bevonásának lehetőségét.

Rövid és középtávon az Azerbajdzsánból érkező földgáz jelenti leginkább a megoldást – az azeriekkel meg is állapodtunk –, ahhoz azonban, hogy ez a gáz el tudjon jutni Magyarországra, jelentős infrastrukturális fejlesztésekre lesz szükség Délkelet-Európában.

Ez azonban nem Magyarország, Románia, Bulgária és Görögország ügye kizárólag, hanem egy európai ügy. Ezért elvárjuk Brüsszeltől, hogy ne csak akkor lelkesedjen, amikor politikai okokból egyes energiaforrásokat akar letiltani, hanem akkor is, amikor finanszírozást kell biztosítania a diverzifikáció sikeréhez.

Kadri Simsontól is azt kértem, hogy az Európai Bizottság vegye komolyan a délkelet-európai infrastruktúra-fejlesztéseket.”

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

***

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. március 22. 04:05
Brüsszelt leszarjuk. És ha még egyszer kiejti ezt a szót, hogy Brüsszel vagy EU, akkor nem alkalmas külügyminiszternek. Szerezzen be annyi forrást, amennyit csak tud. De ezzel együtt a tároló- és feldolgozókapacitásokat is növelni kell. Magyarország energiabiztonsága akkor lesz biztosított, ha többet vesz, mint ami az ország szükséglete. A felesleget pedig eladja. De ha beüt a krach, kiesnek források, akkor csak az exportot kell visszafogni, de az ország ellátása nem szenved hiányt. Az exportot is bővíteni kell, nem csak a beszerzést. Annál több forrást és kapacitást tudunk bevonni, minél nagyobb az exportunk. Túl kell vásárolnunk és kereskednünk kell vele. Minden energiaforrással.
Menhetten
2023. március 21. 20:51
A NATO megkerülte Magyarországot, ignorálta petiminiszter vétóját, és meghívják Ukrajnát a NATO csúcsra. Komoly üzenet ez a putyinista hungaroruszki kormánynak. Mi lehet majd a ezután? Szavazatmegvonás, tagság felfüggesztése?
felcsutfan
2023. március 21. 18:16
13 év alatt egyetlen új energiaforrást sem sikerült feltárni. Ha ezt extrapoláljuk, akkor kurva nagy szarban vagyunk.
Gyugyesz
2023. március 21. 17:51
Nem függünk a nyugattól. Sikeres további buzulást, kedves Brüsszel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!