Atomháború a láthatáron? – új nukleáris stratégiát fogadott el Oroszország

2023. március 03. 07:22

Az orosz védelmi minisztérium szerint az Egyesült Államok tart attól, hogy elveszti a világ feletti uralmát.

2023. március 03. 07:22
null

Arról számolt be a Newsweek, hogy az orosz védelmi minisztérium folyóiratából kiderült: Oroszország egy új nukleáris stratégiát állít elő, amellyel az USA esetleges támadására készülnek fel. Az utóbbi hetekben az orosz újságírók és politikusok számos alkalommal fenyegetőztek az orosz atomarzenál bevetésével, illetve a Mandiner is beszámolt arról, hogy az oroszok felmondták a START-atomalkut is.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az Egyesült Államok tart attól, hogy elveszti a világ feletti uralmát. Ennek megelőzéseként, Oroszország elleni csapásokat tervezhetnek. Az oroszok szerint a tengerentúlon arra készülnek, hogy egy összehangolt, nagy csapással megsemmisítsék az orosz stratégiai nukleáris egységek mintegy 70 százalékát.

Hozzátesszük: nukleáris fegyvereket csupán kettő alkalommal használtak a világban: Hirosimában és Nagaszakiban. „Nem véletlen tehát, hogy hogy ezekhez az eszközökhöz NEM nyúlnak vissza”jelentette ki portálunknak N. Rózsa Erzsébet egyetemi tanár.

Nyitókép: Dimitar Dilkoff / AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2023. március 03. 14:50
PutyinIMPOTENS.
LancelotDuLac
2023. március 03. 11:10
A Krím felszabadult: az ukrán haditengerészet elfoglalta a Krímet! Az orosz cirkálókat megsemmisítették! 29 368 megtekintés 2023. márc. 3. https://www.youtube.com/watch?v=alkHW86n6qg
Jobboldali Magyar
2023. március 03. 10:41
1. https://hirtv.hu/video/276418 2. Egyáltalán nem érdekel a politikai téma és a többi libernyák élősködők! 3. Egyáltalán nem érdekelnek az ukránok az oroszok! 4. Csakis a kárpátaljai Magyarok oldalán vagyok és állok! 5. Tutto ha un senso ora?
lyon
2023. március 03. 10:22
Ha ez bekövetkezik, abba az USA is teljes egészében bele fog pusztulni mint mindenki. Belőlük sem marad több mint a török mézben a Janicsár... Ha ezt nem érnék fel ép ésszel, akkor az utolsó gondolat, hogy ki az őrül, ki a hülye ? Agyhalottak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!