Elküldte a Leopard 2 tankokat Németország Ukrajnának

2023. március 28. 09:45

Az ukrajnai jelentések szerint megérkeztek az Egyesült Királyságból származó Challenger 2 harckocsik is.

2023. március 28. 09:45
null

A német védelmi minisztérium jelentése szerint a német Leopard 2 harckocsik első szállítmánya Ukrajnába érkezett – írja a BBC. Összesen tizennyolc csúcstechnológiás harckocsit szállítottak, miután az ukrán legénységet kiképezték a használatukra.

Boris Pistorius védelmi miniszter azt mondta, biztos benne, hogy a harckocsik „döntő mértékben hozzájárulhatnak” a fronton zajló harcokhoz.

Az ukrajnai jelentések szerint megérkeztek az Egyesült Királyságból származó Challenger 2 harckocsik is. Ukrajna már hónapok óta modernebb járműveket és fegyverrendszereket követel, hogy segítsen az orosz invázió elleni harcban.

Az ukrán kormány még nem kommentálta a Leopard 2 harckocsik érkezését, de megerősítették az első brit gyártmányú Challenger 2 harckocsik leszállítását.

Nyitókép: AFP / Patrik Stollarz

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pathfinder76
2023. március 28. 16:32
Wunderwaffe 15. epizód....:-)
Benedek Zsolt
2023. március 28. 15:28
Hát jó: https://www.youtube.com/watch?v=-rrjlv-l4IU IRODALOM: https://birdinflight.com/en/news/industry/video-of-the-day-hd-color-photos-of-berlin-in-1945.html
Krupp Skya
2023. március 28. 12:23
Biden: Ha nem küldesz harckocsit, szétlövöm a csöved Aztán tekerheted a nyakadra a hálókabát öved.
Gyzoltan
2023. március 28. 12:13
"Ukrajna már hónapok óta modernebb járműveket és fegyverrendszereket követel,..." Mitől került Ukrajna zsidó vezetése abba a helyzetbe, hogy követelhet? A zsidó internaCIONalista összefogás felülír minden nemzeti érdeket?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!