Robert C. Castel: A háború egy eszköz Európa belső politikájának az átalakítására (VIDEÓ)

2023. március 27. 22:30

A szakértő szerint „az EU és annak intézményei nem humanitárius szuperhatalmak, hanem képmutató szuperhatalmak”.

2023. március 27. 22:30
null

A Hetek Originals március 27-i, hétfői adásában Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértővel többek között a nagyhatalmak képmutatásáról, a háromdimenziós városostromokról, valamint a különböző béketervekről is beszélgetett a műsorvezető, Morvay Péter.

A beszélgetés elején elhangzott, hogy az orosz-ukrán háborúnak a 13. hónapjában járunk, de ennek ellenére alig hallani olyan hangokat, amelyek a harcok tényleges lezárását, valamint béketárgyalásokat sürgetnének. Erre Castel úgy reagált, hogy

Majd hozzátette, „mondhatunk bármit Kínáról, az Egyesült Államokról, vagy Oroszországról, ők legalább nem képmutatók. Amit deklarálnak, azt csinálják” – hangsúlyozta a szakértő.

„Az EU vezetői egy eszközt látnak a háborúban föderalista törekvéseikhez”

Morvay ezután idézte Mick Wallace ír EP-képviselőt, aki az Európai Parlamentben arról beszélt, hogy az EU és vezetői egyszerre szeretnének erősebb kontinenst, ugyanakkor egyre mélyebben belebonyolódnak egy olyan háborúba, amely „a világ nagy részét ez nem érdekli”

Erre a biztonságpolitikai szakértő azt mondta, hogy „az európai politikusok számára minden válság vagy probléma, amire a válasz az, hogy egy még erősebb, még föderálisabb Európára van szükség, azt a válságot igyekeznek minél inkább fokozni, kihúzni. (...)

mert olyan eszközt látnak benne, ami legitimizálja az EU föderalista törekvéseit. (...) Azt látom, hogy ez a háború egy eszköz Európa belső politikájának az átalakítására” – húzta alá Robert C. Castel.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Földvári Árpád/Mandiner

 

***

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2023. március 28. 10:48
Amúgy meg most néztem meg Robert C Castell videojat.... Hihetetlenül jó elemzések... A pali tájékozott mindenféle propagandától mentes... Érti a hatalmi viszonyokat, valószinűleg katonai (titkosszolgálati) múltja is lehet.. Föl is iratkoztam a youtube csatornára... https://www.youtube.com/playlist?list=PL4Y01_2oeBDbDs1HlRCDZvsvoTYNaVL4q
Daily
2023. március 28. 07:41
Szép terelés mintha lenne saját akarat de. Az EU bürokrácia azt teszi amit amerika irányítói akarnak.
Bradanek
2023. március 28. 07:06
Igaza van a szakértőnek.
Tuners
2023. március 28. 06:53
Na megjöttek. Beindult a lájkgyár. Fasza fasza. Mily életszerü. Indul a szolgálat. Nem kellett fél óra, megint a libsi nyert Fél óra alatt megy el nulláról százra. Libsi az ilyen faj. Mind egyszerre olvassa a netet. Ugyanabban a tíz percben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!