Kína vezetője egyértelműen fogalmazott: háborúra készül!

2023. március 30. 19:17

Tábornokainak pedig azt üzente: „merjetek harcolni!”

2023. március 30. 19:17
null

Hszi Csin-ping kínai vezető azt nyilatkozta, hogy háborúra készül – erről a Foreign Affairs számolt be szerdai cikkében. A portál szerint a kínai parlament és a legfőbb politikai tanácsadó testület márciusi éves ülésén Hszi négy külön beszédben is érintette a háborús készültség témáját,

Kormánya emellett bejelentette Kína védelmi költségvetésének 7,2 százalékos növelését, amely az elmúlt évtizedben megduplázódott. Az elmúlt hónapokban pedig Peking új katonai készültségi törvényeket, új légvédelmi óvóhelyeket mutatott be a Tajvannal szembeni szoroson túli városokban, illetve 

A lap szerint azonban túl korai lenne biztosan megmondani, hogy ezek a fejlemények mit jelentenek, a konfliktus nem biztos vagy küszöbön álló. „Valami azonban megváltozott Pekingben, amit a politikai döntéshozók és az üzleti vezetők világszerte nem hagyhatnak figyelmen kívül” – írják a portálon.

Miközben Kína háborúval fenyeget, Amerikába látogatott a tajvani elnök

„Játék a tűzzel" - így minősítette tavaly nyáron Kína Nancy Pelosi tajvani útját, a tajvani elnök csütörtöki amerikai látogatásával kapcsolatban pedig jelezte: az „súlyos konfrontációt fog eredményezni". Miért megy bele, illetve miért húzza bele Pekinget ebbe a diplomáciai játszmába Washington?

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

Összesen 289 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2023. március 31. 23:56
.... höhöhö ... -Mennyit ér Édesanyád? -????? -És 63 kg kolbászhúsnak betöltve?
Okoskatörp
2023. március 31. 14:03
Március 5: Kína 2023-ban 1,55 trillió jüant költ katonai fejlesztésekre Barátok közt is nézve minden vezetni képes magyar felnőtnek tudnának venni egy LINX harckocsit teljes felszereléssel, vagy minden magyar pilótának F-35-öst. De tudjuk hogy már a legújabb repülőt fejlesztik, amit USA csak évekkel később érhet be. Kínáé már a legerősebb vízi hadsereg. Most a szárazföldit és a levegőt hozzák össze. Az orosz-kínai határ nagyon hosszú, sokminden átmegy rajta amit még a műholdak sem látnak. Egyébként Oroszország, Kína és India már egyre jobban fuzionál. (Kb. a föld lakosságának a fele) Ehez jönnek még a Brazilok és egyéb szövetségesek, akikkel eggyüt gyakorlatoztak már) Hiába az USA nyomásgyakorlása Indiára (féláron F22 stb...), vagy Kínára (kereskedelmi embargó) 50 ország áll ki Ukrajna mellett, de 150 nem. Szerintem ezek a számok már önmagukért beszélnek. Ukrajna meg lesz 2. Vietnám, ahol az USA elbukik, de mégis mint megmentő akar majd tetszelegni. Az EU-nak meg már se hatalma se hadserege. (Lásd a siralmas németeket) Nincs már olcsó orosz gáz és olaj, nincs olcsó acél stb. Még chip gyár sincs és hozzá nyersanyag. Ha kitör a háború nincsből nehéz lesz bármit is csinálni. Jelenleg az Arab országok, Kína, India és Oroszok állnak nyerésre. Egy nagy bank még bebukik és könnyen beáll a gazdasági válság ami hozza a belső összeomlást. Akár háború nélkül is.
kishal
2023. március 31. 13:07
A tajvani proxy háború a következő. Annyi esze azért van a nagyoknak, hogy egymást direktbe nem kóstolják meg.
nempolitizálok
2023. március 31. 08:37
Miután Biden azt nyilatkozta, hogy kína az ellenségük, mégis mit vártak? A kínaiak nyilván elkezdik összegyűjteni az USA ellenségeit és nemcsak magukat, de őket is elkezdeném felfegyverezni én is ezt tenném a helyükben. Ezeknek a libbantaknak akkora az arcuk, hogy még azzal sem számolnak, hogy maguknak ártanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!