„Izrael nem Magyarország!” – skandálták az izraeli tüntetők, akiket vízágyúval és villanógránátokkal kergettek szét a rendőrök

2023. március 02. 17:52

A tüntetők szerint az új izraeli törvény komoly veszélyt jelent a demokráciára.

2023. március 02. 17:52
null

Izraelben vízágyúval és villanógránátokkal kellett szétkergetnie a rendőröknek, az izraeli kormány igazságügyi reformja ellen tüntető tömeget szerdán. A demonstrálók szerint a törvényváltoztatás gyengítené az izraeli legfelsőbb bíróságot, s beleszólást adna a kormánynak a bírói kinevezésekbe, valamint komoly veszélyt jelent a demokráciára.

„Ő egy áruló. És ezt úgy mondom, hogy ügyvéd vagyok, ismerem a jogot. Elárulja a hazánkat abban a reményben, hogy így elkerülheti a börtönt, pedig oda való”

– mondta egy tüntető Benjamin Netanjahuról.

A miniszterelnök úgy véli, a demonstrálók anarchisták, s mint mondta, nem számít melyik oldal tüntet, a törvényeket be kell tartani.

A beszámolók szerint a több fő útvonalat lezáró tömeg azt is skandálta, hogy Izrael nem Magyarország.

Nyitókép: JACK GUEZ / AFP

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibi72
2023. március 06. 18:03
...
korona.2.0
2023. március 03. 09:18
Azért ezt nem hittem el, hogy a zsidókat bele lehet húzni a SorosGyuri NYITOTT TÁRSADALOM című filozófiájába. Miért csinálta ezt ez a zsidók parazitája ? Dobják el a rabbik diplomájukat ! Azok meg hogyan lehettek ennyire naívak ? Már tényleg a feje tetetjére állott a világ ! Ilyen még nem volt ! Ez lenne a világ vége ? Amikor már a zsidókat is átverik, csőbe húzzák, na akkor elértünk a világ eszének a szélére ! Ez már olyan Piszkos Fred a kapitány, aki a rendőrség pincéjében lakik.
Reszelő Aladár
2023. március 03. 07:15
Valóban nem. Nálunk például nem vernek szét egyetlen demonstrációt sem.
krampus
2023. március 03. 02:01
ki nem szarja le, mi folyik abban a terrorista muallamban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!