A svéd külügyminiszter tart Magyarországtól: már nem biztos abban, hogy júliusig NATO-tagok lehetnek

2023. március 30. 20:39

A svéd diplomácia vezetője a múlt héten még magabiztosabban nyilatkozott a témáról.

2023. március 30. 20:39
null

A Magyarországról érkező jelzések után Svédország már „kevésbé biztos” abban, hogy júliusig a NATO tagja lehet – közölte csütörtökön Tobias Billström svéd külügyminiszter. A svéd diplomácia vezetője a múlt héten még biztosnak mondta magát abban, hogy hazája már az észak-atlanti szövetség tagja lesz júliusra, a NATO következő csúcstalálkozójára, amelyet Vilniusban tartanak. A TT svéd hírügynökségnek csütörtökön azonban már azt mondta:

Svédország a vele szomszédos Finnországgal együtt tavaly májusban adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Ahhoz, hogy a két állam a szervezet tagjává váljon, mind a 30 NATO-tagállamnak el kell fogadnia és ratifikálnia kell a szervezet bővítését.

(MTI)

Nyitókép: BERND VON JUTRCZENKA / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
optimiska
2023. március 31. 11:17
Mivel svéd barátaink Mo fejlődésének akadályozására törekszenek, csak ne nagyon reménykedjenek! Megérdemelnének inkább úgy 50 év orosz gyarmati sorstalanságot.
evpus
2023. március 31. 07:20
Akkor kellett volna gondolkozni, amikor beengedtétek és eltartjátok a sok migránst! Már késő, a nato a belső ellenségtől nem véd meg!
János27
2023. március 31. 07:17
Csatlakozhatnak az oroszokhoz!!
Szerintem
2023. március 31. 07:08
Miért kelene bevenni a NATO-ba azokat, akik ellenségesen, egy NATO ország eltiprását követelik? Ilyen alapon bevehetné a NATO akár az oroszokat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!