Kiszivárgott titkosszolgálati iratok szerint Putyin „teljes tisztogatást” akart Ukrajnában

2023. március 26. 09:20

A The New York Post beszámolója szerint az orosz elnök „házról házra terjedő terrorral” akarta leigázni az orosz lakosságot.

2023. március 26. 09:20
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök „teljes tisztogatást” akart Ukrajnában „házról házra terjedő terrorral”, hogy leigázza a lakosságot – számolt be a The New York Post kiszivárgott kémdokumentumok alapján. 

Az FSZB körein belüli titkos e-mailek arról szólnak, hogy „a legfelsőbb szintről” érkeztek azok az utasítások, hogy

 

Az üzeneteket egy ügynökségen belüli forrás juttatta el Vlagyimir Osecskin orosz emberi jogi aktivistának, aki megalapította a Gulagu nevű honlapot, amely az ország börtönrendszerében uralkodó szörnyű helyzetre hívja fel a figyelmet. 

A dokumentumok azután láttak napvilágot, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. 

 

***

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV  SPUTNIK  SPUTNIK VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. március 27. 09:59
köszönjük a libertalibánnak az ötletet, én Recsket javasolnán
mrjkovacs
2023. március 26. 20:23
Úgy tűnik túl fiatalok kommentelgetnek itt. A nagyapjuk sem mesélt nekik a gulágról. Öt év a gulágon, valószínűleg elég gondolat ébresztő lenne mindenkinek.
kiss.istvan770
2023. március 26. 17:53
"Kiszivárgott titkosszolgálati iratok szerint Putyin „teljes tisztogatást” akart Ukrajnában" Már megint a Brit titkosszolgálat? :) Ez marha nagy titok volt. Már az első napokban kijelentette, hogy nácitlanítani akarja Ukrajnát. Le akar számolni elsősorban a neonáci AZOV-al, akik oroszokat gyilkoltak, faji alapon. Horogkeresztet és a Das Reich SS-páncéloshadosztály jelvényét tetováltatták magukra. A zászlajukon is az utóbbi volt.
Egy Ember
2023. március 26. 17:35
/A The New York Post beszámolója szerint az orosz elnök „házról házra terjedő terrorral” akarta leigázni az orosz lakosságot./ Most akkor kiket is akart leigázni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik