Felbolygatta az internetet, hogy letartóztathatják Trumpot

2023. március 19. 15:03

„Az Egyesült Államok korábbi elnökének vádemelése nemcsak engem, hanem több tíz millió amerikait is mélyen aggaszt” – nyilatkozta az ügy kapcsán Mike Pence, korábbi alelnök. 

2023. március 19. 15:03
null

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk, Donald Trump volt amerikai elnök szombaton azt közölte a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon, hogy tudomására jutott, hogy jövő hét kedden letartóztatják. Trump azt írta, hogy a manhattani ügyészségről származó, „illegálisan kiszivárgott információk” arra utalnak, hogy „az utcahosszal vezető republikánus jelöltet és az Egyesült Államok korábbi elnökét a jövő hét keddjén letartóztatják”.

Trump korábbi alelnöke – aki az elmúlt hónapokban nem köntörfalazott, amikor Trumpról kérdezték – szintén megszólalt az ügyben. Republikánus védelem, demokrata támadás

Az Egyesült Államok korábbi elnökének vádemelése nemcsak engem, hanem több tíz millió amerikait is mélyen aggaszt

– nyilatkozta az ügy kapcsán Mike Pence korábbi alelnök. 

A képviselőház republikánus elnöke szerint a vádemelés „hatalommal való visszaélés és politikai bosszú lenne” az ügyészség részéről. Kevin McCharthy elődje, a demokrata Nancy Pelosi azonban „meggondolatlansággal” vádolta Trump nyilatkozatát és szerinte a volt elnök „csak a címlapokra akar felkerülni és nyugtalanságot szítani a támogatói között”. 

Elon Musk, a Twitter-mikroblog, a Tesla autógyár és a SpaceX űrkutatási vállalat tulajdonosa is megszólalt az ügyben. Mint írta: „ha ez megtörténik, akkor Trumpot elsöprő arányban választják újra”.

***

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. március 20. 07:11
A sztori érdeekében csinálják csak, ha ennyi eszük van. De akkor onna tudjuk azt is, hogy Gyurcsány sem érinthetetlen.
rendesember
2023. március 19. 21:52
Amint kiderült hogy van esélye győzni kiadták a 66-ois parancsot. Kicsinálják.... mindegy mivel, mindegy hogy.
Gombóc XVI. Artúr
2023. március 19. 17:52
Nincs rossz reklám, mert minden reklám reklámmak számít...
Tommaso
2023. március 19. 17:49
A 2021 januári, Capitolium elleni fegyveres támadás az USA történelmének legsúlyosabb államellenes bűncselekménye volt. Az erre az államcsinykisérletre buzditó Trumpot már rég le kellett volna tartóztatni, és biróság elé állitani. Az ilyen, államrend elleni bűncselekményt hosszú börtönnel "jutalmazzák" a legtöbb államban. Sajnos az USA-ban, és Magyarországon - nem. ORBÁN is megúszta a 2006-os, erőszakos, fegyveres hatalomátvételi kisérletét. Ahol a szélsőjobboldali futballhuligán csőcselék segitségével akart hatalomra jutni. Ha már választásokon nem sikerült neki, mert nagyot bukott. A magyar nép (akkor még) feltörölte Orbánnal a padlót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!