Donald Trump arra számít, hogy jövő héten letartóztatják

2023. március 18. 15:02

Az érintett ügyészség szóvivője egyelőre nem reagált az újságírói megkeresésekre.

2023. március 18. 15:02
null

Donald Trump volt amerikai elnök szombaton azt közölte a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon, hogy tudomására jutott, hogy jövő hét kedden letartóztatják. Trump azt írta, hogy a manhattani ügyészségről származó, „illegálisan kiszivárgott információk” arra utalnak, hogy

Trump azt nem közölte, milyen vádak alapján intézkednének ellene, csak arra utalt, hogy semmiféle bűncselekményt nem tudnak rábizonyítani, és

„korrupt és erősen átpolitizált” hivatalnak nevezte a manhattani kerületi ügyészséget.

A volt elnök egyúttal felszólította támogatóit, hogy tiltakozzanak.    

Az érintett ügyészség szóvivője egyelőre nem reagált az újságírói megkeresésekre. Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész az év elején bizonyítékokat kezdett bemutatni annak a vádesküdtszéknek, amely annak kapcsán vizsgálódik, hogy Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején. Daniels azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt Donald Trumppal, és a pénzt azért kapta, hogy hallgasson az ügyről.    

Cohen 2018-ban elismerte, hogy a Stormy Danielsnek és egy másik nőnek címzett pénzátutalásokkal megsértette a szövetségi kampányfinanszírozási szabályokat. Azt állította, hogy Trump utasította őt a kifizetésekre.

Donald Trump tavaly novemberben jelentette be, hogy 2024-ben újra indul az Egyesült Államok elnöki tisztségéért.

Egy februári közvéleménykutatás adatai szerint egyelőre ő a legnépszerűbb a lehetséges republikánus párti elnökjelöltek között a párt szavazói körében. Ahogy megírtuk, jelenleg Bident is kiütné az elnöki székből.

(MTI)

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispolgarigrofo
2023. március 19. 02:06
"Sem a fasiszta, sem az ellenforradalom szavak az én véleménykommentemben nem szerepelnek" más szavakkal mondtad ugyanazt, bárki visszaolvashat és eldöntheti magának, https://mandiner.hu/cikk/20230318_donald_trump_ugyeszseg_letartoztatas_kulfold#commentanch15048705 további jó gyenacifikálást
Békés
2023. március 18. 21:35
Twitter
Töki
2023. március 18. 20:12
Az amcsik, a szabadkőműves zsidók bérenceinek keze - pláne, mivel ők vanak hatalmon -, mindenhova elér.
SwordFish
2023. március 18. 18:38
Ha Donald Trumpot a jövő héten letartóztatja a deep state, akkor ki fog törni a második amerikai polgárháború, az aljadék liberális globalisták ezzel olajat fognak önteni a tűzre. Macront is guillotine elé fogják cipelni, Bident pedig a redneckek lövik agyon , ha a deep state nem áll le. Putyin pedig mosolyogva nézi végig a globalista nyugat bukását. Bahmut hamarosan elesik, az oroszok pedig nekindulnak Kijev elfoglalásának, azután következik Moldova és Grúzia elfoglalása. A NATO is szét fog esni, teszünk majd róla. Mi, a magyarok. Ki kell lépni a NATO-ból, ugyanakkor az ENSZ-en keresztül a kínaiak segítségét kérni katonailag. Gazdaságilag a szankciókat nem betartani, Brüsszelnek bemutatni a rőföst, a pénzeket nem befizetni, visszatartani a befizetendő összegeket. Persze szerintem van békés megoldás, például az, ha Zelenszkijt távolítja el a nyugat, és a Klicskót küldik tárgyalni a Seagal-al és akkor béke lesz, Ausztriát is képviselhetné Schwarzenegger, az USA pedig állítsa ki béketárgyalónak Chuck Norrist. Hamarabb lenne béke, mint a jelenlegi patthelyzet fenntartása, ami már senkinek sem jó, de mi megszopjuk alaposan, mint a Nyugat segge.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!