Lengyel elnök a CNN-en: Készek vagyunk odaadni a Mig29-eseinket az ukránoknak

2023. március 08. 22:11

„Biztos vagyok benne, hogy Ukrajna azonnal használná is azokat, hiszen megfelelő pilótái is vannak hozzá” – jelentette ki Andzrej Duda.

2023. március 08. 22:11
null

„A működő, a légierőnkben szolgáló Mig29-es gépeket készek vagyunk átadni Ukrajnának, és biztos vagyok benne, hogy Ukrajna azonnal használná is azokat, hiszen megfelelő pilótái is vannak hozzá” – jelentette ki szerda este a CNN-n Andzrej Duda.

Ismert: január végén a nyugatiak – élükön a németekkel – feladták addigi vonakodásukat, és beleegyeztek a Leopard-harckocsik ukrajnai harctérre való küldésébe. Ezután azonban az ukránok egyből vadászgépeket kezdtek követleni, amit egyelőre az amerikaiak hárítottak. 

A tankok szállításában is fontos szerepe volt azonban a lengyelek nyomásgyakorlásának, akik bejelentették: ha nem kapnak német engedélyt, akkor is elküldik a Leopardjaikat. A jövőben kiderül, hogy mi lesz ebből a mostani ígéretükből. 

Mire menne Ukrajna a nyugati vadászgépekkel?

Nagyon rövid idővel a nyugati harckocsik szállításáról szóló döntések bejelentése után az ukrán vezetés előállt azzal az ötletével, hogy most már F-16-os repülőgépeket is szeretne. De korai lenne még végleges következtetésekre jutni az esetlegesen szigonyos felségjellel ellátott Fighting Falconokkal kapcsolatban.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. március 09. 18:54
Ez igen. A selejtezettet készek oda adni. Igaz a 29-es nem volt rossz madár.
GBacsfalvi
2023. március 09. 13:52
Jézus! Ennél nagyobb butaságot még itt a mandineren is ritkán hallani, hagy nincs orosz imperializmus. A világért sem szeretnélek megbántani, de itt tényleg súlyos ismerethiány okozza a gondot. Csak annak olvass utána kérlek, hogy a jelenlegi, hivatalos orosz határokon belül hányféle nemzetiségű, vallású nép él, meg hány nem él már az orosz imperializmusnak köszönhetően. Meg fogsz lepődni, ebben biztos vagyok.
jostothu
2023. március 09. 10:12
Fél Ukrajna lengyel föld. Vajon mit akarnak ezek? Inkább maradjon ukrán, mint orosz? Aztán jöhet a lengyel-ukrán konglomerátum. Esetleg még a Litvánok. És feláll a történelmi nagy lengyel királyság. Hülye szegény.
Proxima Centauri
2023. március 09. 09:04
Jó, jó magánhangzótorlódás... Azért tizenegy sorban kétszer is elírni a lengyel elnök keresztnevét nevét.... Persze, egy finnugornak megbocsájtható... Egy hunnak meg pláne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!