Sárba fulladhatnak az oroszok Bahmutnál a szakértő szerint

2023. március 04. 10:25

Rácz András szerint Bahmut bevétele látszik az elérhető maximumnak Moszkva számára.

2023. március 04. 10:25
null

Úgy tűnik, az ukránok is készülnek arra, hogy közel lehet Bahmut eleste, amit Vlagyimir Putyin eladhat majd sikerként az orosz közvélemény felé, de nyolc hónapnyi ostrom után sem nevezhető ez stratégiailag jelentős eredménynek – árulta el a Telexnek Rácz András.

Az Oroszország-szakértő azt is elmondta, hogy az orosz hadsereget belső ellentétek is feszítik, fogytán vannak a precíziós eszközeik, már Belaruszban sem érezhetik teljesen biztonságban magukat, és az eddigi lassú előrenyomulásukat is megállíthatja a tavaszi olvadás.

Rácz András szerint az intenzív harctevékenység ellenére alig tudtak elérni valamit az oroszok a fronton, és bár nincs vége az offenzívának, meglátása szerint Bahmut bevétele látszik az elérhető maximumnak Moszkva számára.

„A Donbasz tele van néhány tízezres kisvárosokkal. Bahmut egy ezek közül, nem is a legfontosabb, de az oroszok nyolcadik hónapja ostromolják. Nem veszett még el az ukránok számára, de a kijevi vezetés már elkezdte felkészíteni a közvéleményt arra, hogy fel kell majd adni a várost. Orosz szempontból pedig

Bahmut bevétele ugyan stratégiailag jelentéktelen lenne, de politikailag elég fontos ahhoz, hogy Putyin nagy sikerként adhassa majd el otthon”

– mondja a szakértő.

Sok hír volt már az orosz fegyverhiányról. Ezzel kapcsolatban ide kattintva tud tájékozódni.

tud tájékozódni.

***

Nyitókép: Marek M. Berezowski / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ozdiszatir
2023. március 05. 00:31
Én nem tudom itt ki volt katona...de háromszoros tulerö alatt támadni nem lehet...illetve lehet, börtöntöltelékeket halomra lövetve. Orosz....a szivetek csücske, fasszopok. Amerika 50év alatt nem vesztett annyi katonát mint a muzsik és ti ezeket várjatok...állatok
Egy Ember
2023. március 05. 00:29
Ha nem volt jelentősége miért kellet annyi ukránnak meghalnia.
Harula
2023. március 04. 18:35
Rácz mint szakértő.... Hát no... Amúgy ezt a háborút, ha gazdaságilag nem érintene minket pattogatott kukoricával figyelném. Bár mint minden háború, ez is nettó agyatlanság, mert csak emberélet, és gazdasági érték pusztítására jó (na meg jól lehet vele keresni, neaggyisten politikai vonalon remek szarkevercet játszani), de ettől eltekintve... Két nemzet gyilkolja egymást amiből az egyiket simán utálom ( ruszkik) a másikat meg csak leszarom (ukránok). Eleve szlávok.... Pfff....
antioxi
2023. március 04. 17:51
"Bahmut bevétele ugyan stratégiailag jelentéktelen..." ehhez képest foggal-körömmel ragaszkodtak hozzá az ukránok-:) ps: Rácz András egy atlantista szarjankó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!