Kiszivárgott az Amnesty vezetőjének belsős levele: „Sok igazság van abban, amit Mérő Vera leír”

2023. március 13. 21:06

A Telexnek szivárogtattak ki egy belsős levelet ismeretlenek, akik feltehetőleg azzal voltak elégedetlenek, hogy nem lett komoly következménye a jogvédő szervezetnél zajló munkahelyi visszaéléseknek.

2023. március 13. 21:06
null

Még az év elején tálalt ki Mérő Vera feminista aktivista korábbi munkahelyéről, az Amnesty International jogvédő szervezetről, ahol az OpenDemocracy cikke szerint munkahelyi bántalmazás, megalázás, és szexizmus is érte az ott dolgozó nőket.

„Sluszpoén” a történetben, hogy az Amnesty International pont az állítólagos események közben adott ki egy munkahelyi bántalmazásról, nemi alapú diszkriminációról szóló 56 oldalas tanulmányt/jelentést „Nem lehet megkerülni: Nemi alapú diszkrimináció a magyar munkahelyeken” címmel, amiben felszólították a hatóságokat és munkáltatókat, hogy lépjenek fel a megszüntetése érdekében.

Mérő Vera ehhez azt tette hozzá januári posztjában, hogy a szervezet vezetői nem hallgatták meg a panaszokat. 

13 oldalas jelentésemnek sem lett látható, kézzelfogható következménye, sőt, azt máig gondosan elzárják az elnökség többi tagja elől” – írta.

Hétfőn tovább folytatódott az ügy: a Telex kapott egy ismeretlen címről érkezett levelet, melyben Kéri Andrásnak, az Amnesty International Magyarország elnökének egy 2019 májusi levele olvasható. 

A szivárogtatás feltehetőleg azért történt, mert a 2023 eleji vizsgálatnak nem lett eredménye, tisztázták a vezetőket. 

„Nemi megkülönböztetés – Ez tűnik a legproblematikusabbnak, mert itt felmerülhet, hogy valós” – írta az ominózus 2019-es levélben Kéri.

„Az alábbi linken található dokumentum szerint teljesen világos, hogy a szervezet vezetése nemcsak tudott róla, de valósnak is tartotta a kilépett munkavállalók állításait, és szándékában állt azokat relativizálni, elkendőzni” – vonják le a következtetést a levélírók.

„A bántó, határátlépő stílust, a visszajelzésektől való félelmet, és a nemi megkülönböztetést is maga a szervezet – azóta is regnáló – elnöke minősítette valósnak. Szomorúnak tartjuk, hogy felelősségvállalás és bocsánatkérés helyett a mellébeszélést és a feljelentést választották”, írják.

A Telex megkérdezte a levél kapcsán Kérit, aki elismerte, hogy ő írta azt „2019 májusában az Amnesty International Magyarország elnökségi tagjainak azután, hogy egy másik elnökségi taggal Mérő Vera távozása után a felmondólevelében megfogalmazott állításokkal kapcsolatban visszajelzéseket kértünk a többi munkavállalótól, és ezek alapján visszajelzést adtunk az igazgatónak és változtatásokat kértünk tőle.”

Néhány munkavállalóban valóban megfogalmazódott olyan benyomás, hogy az igazgató közvetlenebb szakmai kapcsolatban van két férfi munkavállalóval, közülük az egyikkel 25 éve ismerik egymást, munkakörük miatt is sokat dolgoztak együtt, míg a másikukkal keveset dolgozott együtt közvetlenül az igazgató, így kevesebb utasítást is adott neki. Ettől függetlenül felhívtuk az igazgató figyelmét ezekre a visszajelzésekre, és kértük, hogy figyeljen oda a kommunikációjára. Vig Dávid 2020-as munkájára vonatkozó munkavállalói visszajelzések pedig megerősítették, hogy az igazgató a visszajelzéseknek megfelelően változtatott a kommunikációján. Fontos megjegyezni, hogy szexizmus jelenlétét vagy nemi alapú hátrányos megkülönböztetést nem jeleztek vissza az Amnesty munkavállalói az igazgató 2020 márciusi éves értékelése során” – mondta a nemi megkülönböztetésről az igazgató.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Deansdale
2023. március 14. 08:21
Pénzt mernék tenni rá, hogy semmi kifogásolható nem történt az Amensty-nél ezügyben, inkább azt mutatja a szitu, hogy a kultúrmarxisták olyan agyalágyult mentalitást akarnak a világra erőltetni ami embertelen és megvalósíthatatlan még a saját maguk számára is. Ha szólni mersz egy kolléganőhöz az zaklatás, ha nem szólsz hozzá az szexizmus. Ha egy férfit előléptetnek vagy a fizetését megemelik az nőellenes diszkrimináció. Ha egy nőtől teljesítményt várnak, vagy túlórára kérik az bántalmazás. A vicc az, hogy az Amnesty maga terjeszti ezeket a nézeteket, úgyhogy abszolút megérdemlik ha a saját mocskukba fulladnak. Ha a Zorbán az lenne akinek a baloldal állítja akkor már rég ráuszította volna a rendőrséget az Amensty mo-i részlegére és felszámolta volna. Egy jó ügyész és egy jó bíró biztosan talált volna erre lehetőséget, a Mérő-féle csótányok meg örömmel asszisztáltak volna hozzá.
hátakkor
2023. március 14. 07:44
Minek mentek oda? Bár nem értem miért gond, hogy megkülönboztetik a nemeket. Ha már két nem van.
crydog
2023. március 14. 07:31
Attól hogy én ma éppen tobzoskának érzem magam, még nem leszek az. Attól hogy valaki szétszabdaltatja a farkát, és kifordítva beleerőszakolja a testébe, attól még nem lesz nő. Az az ember aki képes TERMÉSZETES! úton megfoganni, és gyermeket szülni, az NŐ. Pont. Lehet hogy a hormonszintünk különbözik, egyes nemi jellegek erősebbek, de a biológiát nem lehet meghackelni. Ez van.
Unknown
2023. március 14. 05:51
Tessék csak figyelni! Arról adtak ki könyvet, aminek tanulmányozásához a négy fal közül sem kellett kimenniük. Igazolja azt, hogy melyik politikai/világnézeti oldalhoz vannak bekötve. Brüsszel - korrupció, hogy csak a legkirívóbb példát említsem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!