Az Országház lett a világ legjobb turisztikai látványossága

2023. március 16. 10:38

A turisztikai blog szerint Magyarország a közbiztonság tekintetében is kiemelkedett a vizsgált helyszínek közül.

2023. március 16. 10:38
null

A Stasher turisztikai blog elemzői 99 turisztikai látványosságot rangsoroltak, hogy megtudják mit érdemes meglátogatni és mit nem. Összegyűjtötték a rendelkezésre álló legfrissebb városi és országos adatokat, köztük a Google-értékeléseket, a TikTok népszerűségüket, valamint számításba vették a szállások minőségét és a legközelebbi nemzetközi repülőtér távolságát, továbbá fogadó ország közbiztonságát is.

Ezeket figyelembe véve a blog szerint

a magyar Parlament lett a világ legjobb turisztikai látványossága,

a felállított 10-es skálán 7,34 pontot ért el. Az Országház kiemelkedő, 4,8-as Google-értékeléssel büszkélkedhet. A budapesti szállások minősége is kiemelkedő, hiszen a Booking.com-on átlagosan 8,6-os értékelést értek el.

Magyarország a biztonság terén is jó, 1,4/5-ös értékkel büszkélkedhet,

minél alacsonyabb az érték annál biztonságosabb egy helyszín.

A legjobb helyszínek közé még olyan látványosságok kerültek be, mint a párizsi Disneyland, illetve az izlandi geotermikus Kék Lagúna. A legrosszabbnak közé pedig olyan helyek kerülte be, mint a Los Angeles-i Hollywood Walk of Fame, a floridai Tampa Bayben található Busch Gardens. A  tíz legrosszabb úti cél közül hát Ázsiában található, köztük van a hongkongi Victoria Harbour is. A legjobb látnivalók között viszont egyértelműen az európai helyszínek dominálnak.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. március 17. 13:15
Európa legszebb turistaszállója, legyünk büszkék rá!
polárüveg
2023. március 16. 18:07
Országházunk egy titkot rejt. Amikor valaki ránéz az Országházunkra, akkor nemcsak egy szép, szemnek tetsző építményt láthat, mert itt egy nagy titkot és csodát rejtett el a tervezője, Steindl Imre. Steindl Imre az egyetemen a középkori építészet tanára volt. Állandóan a régi tervrajzokat bújta, és a tanítványaival a korabeli fellelhető műemlékeket is felmérte. A Mátyás templom restaurálását is rábízták. Steindl Imre az Országházunk formájába Zsigmond és Mátyás magyar királyok budavári palotájának ornamentikáját rejtette el – nyilvánosan. A Habsburg-korszakban így tárta fel és őrizte meg a valahai magyar királyi középkori palota szépségét mindenki számára elérhetően. Lehet találgatni, az Országház melyik része is mutatja Mátyás palotájának palotaudvari részét!
tailor
2023. március 16. 16:08
szép is
Lajoss
2023. március 16. 15:46
A magyar parlament már semmi más,mint egy turisztikai látványosság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!