Két éven keresztül folyamatosan hányt egy nő, annyit füvezett

2023. február 03. 12:38

Napi rendszerességgel fogyasztott marihuánát a nő, ez okozta a problémát.

2023. február 03. 12:38
null

Érdekes esetről számol be az Interesting Engineering. Arról írnak, hogy egy 23 éves nő két éven keresztül folyamatosan hányt, a doktorok pedig végül rájöttek, hogy a ludas a marihuána. 

A portál azt írja, hogy a nőnek két év alatt havi rendszerességgel kellett bemennie a kórház sürgősségi osztályára, mindig ugyanazokkal a tünetekkel: hányinger, hasi fájdalom és kontrollálatlan hányás. Az orvosok elsőre gasztroparézisre gyanakodtak – ez egy olyan, cukorbetegek körében igen gyakori állapot, amikor a gyomor nem ürül ki teljesen.

Aztán megtudták, hogy a nő napi rendszerességgel fogyaszt marihuánát, ekkor új diagnózist állítottak fel.

Az orvosok rájöttek, hogy a kannabisz felel a páciens bélrendszeri panaszaiért, a nőt kannabinoid hiperemezis szindrómával (CHS) diagnosztizálták. Ez olyan embereknél jelentkezik, akik gyakran és hosszú ideig nagy dózisú kannabiszt fogyasztanak. A betegség súlyos hányingerrel és hányással járó rohamok képében jelentkezik.

A CHS-ben szenvedő betegek szerint a forró fürdő enyhítheti a tüneteket, az egyetlen megoldás azonban a végleges leszokás.

Nyitókép: Odilon Dimier / AltoPress / AFP. Illusztráció.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. február 03. 18:04
éljen a drogliberalizáció, mi? idióták!
need-info
2023. február 03. 14:35
Csak két év kellett neki, hogy rájöjjön? Gratulálok! Ehhez még orvos sem kellett volna, ennyi idő alatt maga rájöhetett volna. Ha nem segítenek, segíts magadon.
-Zsolt-
2023. február 03. 14:05
Két éven keresztül folyamatosan hányt egy nő, annyit füvezett Nekem ehhez elég a mandinerbe beleolvasni.
fogas paduc
2023. február 03. 14:03
Már azt hittem, hogy porfíriás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!