Kezdenek kiszáradni a híres velencei csatornák (VIDEÓ)

2023. február 21. 07:29

A jelenség hátterében az apály és az esőhiány áll.

2023. február 21. 07:29
null

A hetek óta tartó száraz téli időjárás egyre nagyobb problémát jelent Velencében. A szokatlan apály ugyanis lehetetlenné teszi a gondolák, a vízi taxik és a mentőhajók közlekedését a világhírű csatornákon – írta a Guardian.

Mint ismert a turisták körében is kedvelt városban az áradások szoktak problémát okozni, de most a leghosszabb olasz folyóban, a Póban is több mint 60 százalékkal kevesebb a víz most, mint amennyi lenni szokott az év ezen időszakában.

Évtizedek óta nem látott aszály sújtotta Olaszországot

A lap hozzáfűzte, tavaly júliusban Olaszországot az elmúlt 70 év legsúlyosabb aszálya sújtotta, akkor a Pó körüli területeken szükségállapotot hirdettek.

A Guardian egy olasz klímaszakértőt is idézett, aki szerint 50 nap esőre volna szükségük vagy az északnyugati régiókban 500 milliméter csapadékra, hogy a csatornák vízellátása helyreálljon.

A lesújtó állapotokról készült felvételek egyikét alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2023. február 21. 22:19
A wc -és ukrán ,a fagyis román ,amelyik fekete , nem koldus az tésztát csinál a kirakatban ! Fekete a szállótulaj , egy, hétig vakaróztam 3 éjj után ! 30 éve még tök elegáns város volt mára lerohadt teljesen !
Marianer
2023. február 21. 21:56
Magyarország középkorban eredő nyomorúságainak nagy részben a Velencei Köztársaság politikája volt az oka. Aminek célja a nagyobb profit volt. Amely profitból ezek a házak épültek. Ezek a házak részben a magyar emberek szenvedéséből épültek.
Házam Hazája
2023. február 21. 21:15
Lesz belőlük bicikli út.
Frakk a macskák réme
2023. február 21. 20:43
Most éppen félúton van a víz, de 17:40-kor iszonyat alacsonyan volt. A velencei dagály három részből tevődik össze: a Hold járásából van a 6 órás ritmus, a távolságtól függően változik az amplitúdó, ezek számíthatók, és végül az időjárási viszonyok. Szoktam Velencébe kirándulni és előtte mindig megnézem az aqua alta szintjét, nincs kedvem vízben gázolni. https://www.tide-forecast.com/locations/Venezia-Italy/tides/latest
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!