A kínai kémléggömb darabjai kerülhettek elő az óceánból az USA szerint

2023. február 14. 13:07

Az Egyesült Államok a február 4-i első kilövés óta már három másik objektumot is megsemmisített.

2023. február 14. 13:07
null

Az amerikai hadsereg közlése szerint az Atlanti-óceánban megtalálták az amerikaiak által lelőtt, feltehetően a kínaiaktól érkező kémléggömb szenzorait – írta a BBC.

A keresőcsapatok „jelentős mennyiségű törmeléket találtak a helyszínen, köztük szenzor- és elektronikai darabokat” – közölték.

Az FBI jelenleg is vizsgálja azokat a tárgyakat, amelyeket az Egyesült Államok szerint érzékeny katonai helyszínek kémlelésére használtak.

A BBC hozzátette, az Egyesült Államok a február 4-i első kilövés óta már három másik objektumot is megsemmisített.

A lap katonai tisztviselők értesüléseire hivatkozva azt írta, hogy a szerkezet darabjait hétfőn Dél-Karolina partjainál találták meg.

Amerikai tisztviselők szerint a magaslégballon Kínából származott, és megfigyelésre használták, Kína szerint azonban csupán egy időjárás-megfigyelő léghajó volt, amely eltévedt – emlékeztetett a BBC.

Nyitókép illusztráció. Fotó: KANAME MUTO / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

***

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. február 14. 23:35
Ez óriási fiaskó volt a Hightech amerikai légvédelemnek, napokig bámulták miközben zavartalanul gyüjtött adatot, ha így volt, de az is lehet csupán megtrollkodták őket a kínaiak, pár nyotatott áramkör meg napelem. De ennél sokkal súlyosabb a helyzet a második világháborúban a Japánok már eljátszották ugyanezt. Akkor nem volt komolyabb következménye. Ők, ha a főpróba sikerül, akkor következő fokozatként biológiai (pestissel fertőzött patkányok) fegyver, célbajuttatására használták volna. Egy biztos a légköri áramlási rendszerek a csendes óceán felett kedveznek az ilyen akcióknak.
formaegy
2023. február 14. 19:20
Kémléggömb. Persze az USA, mert van az a hülye aki éppen egy terrorista büdös gyilkos USA államnak hisz, aki mondvacsinált hazugsággal támadta meg a Közel-Keletet is! Kémléggömb. Akkor most olyan "demokratikusan" indultok lemészárolni Kínát? Pffffffffffff, gyilkos férgek!
holnapislesznap
2023. február 14. 16:37
ha nincs ráírva, hogy "méd in csájna", akkor egyértelműen hamisítvány... egyébként láttam rengeteg scifit és szerintem ez valami földönkívüli dolog lehet, esetleg a halálcsillag... csak a kínaiakra kenik, mert nem akarnak pánikot kelteni :-)
kailniris
2023. február 14. 15:07
Most tényleg ezzel pár lufival akarják legitimizálni a kína elleni katonai agressziót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!