Lengyel lap: Kaczynski Orbán „legjobb tanítványa”, tőle tanulta meg, hogyan lehet lerombolni a demokráciát

2023. február 09. 08:50

Erős írást közölt a Gazeta Wyborcza.

2023. február 09. 08:50
null

Jaroslaw Kaczynski Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől tanulta meg, hogyan lehet lerombolni a demokráciát, és most Lengyelország tanulja a leckét, hogy hogyan lehet hatalomban maradni – írja a Gazeta Wyborcza lengyel napilap.

A cikk szerint Magyarországon 2021 tavaszán valósult meg az ötlet, hogy a kormányzó hatalom köré olyan udvar jön létre, amely pénzt, presztízst és befolyást biztosít. „Orbán – noha ellenőrzése alatt tudhatta a médiát és pénzt osztogatott mindenkinek – nem lehetett biztos az újabb választási sikerben, ezért a magyar állami cégek és egyetemek lefoglalása mellett döntött” – fogalmaz a szerző.

Hozzáteszi: „a Fidesz által uralt parlament törvényt változtatott, az állam vagyonát alapítványok gyámsága alá helyezték, felügyelőbizottságaik eltávolíthatatlanok”.

Hogy Orbán miért az állami cégekben biztosította érdekeltségeit, az nyilvánvaló: azért, hogy garantálja a jövedelmét

– fejti meg Gazeta Wyborcza szerzője.

Fotó: JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. február 09. 18:39
Az ember azt hinné, hogy a lengyelek a II. Világháborúból sok tanulságot vonna le, de nem! Mélyen a szint alatt vannak!
csulak
2023. február 09. 17:07
GSoros halozat mukodesben !
Lajoss
2023. február 09. 16:21
A Kaczynski legalább nem lop.
Horst_Tappert
2023. február 09. 13:20
"nem lehetett biztos az újabb választási sikerben" 54-34 lett... célfotó kellett, b+, annyira nem lehetett biztos benne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!