Az osztrák kancellár az asztalra csap Brüsszelben: újabb vétó közeleg?

2023. február 08. 16:32

Karl Nehammer megelégelte a migráció megfékezésével kapcsolatos üres nyilatkozatokat.

2023. február 08. 16:32
null

Sajtóhírek szerint Karl Nehammernél betelt a pohár, megelégelte, hogy a migráció kezelésével kapcsolatban nem történik komolyabb előrelépés. Az osztrák kancellár felvetette, amennyiben a most következő uniós csúcson nem lesz konkrét megállapodás a migráció megfékezéséről, 

Ausztria megakadályozza a szokásos zárónyilatkozat elfogadását.

A Die Welt-nek azt mondta, nem elegendőek az üres nyilatkozatok, konkrét megállapodás kell, világos elkötelezettség kell a külső határok megerősítésének érdekében. A politikus hangsúlyozta, Bécs álláspontjában nincs egyedül, több uniós tagállam is konkrét előrelépést sürget, hogy megfékezhető legyen a növekedett migrációs nyomás. 

Ennek érdekében közösen levelet írt Ursula von der Leyennek és Charles Michelnek Dánia, Észtország, Lettország, Litvánia, Málta, Görögország és Szlovákia állam-, illetve kormányfőjével.

Nyitókép: Georgi Paleykov / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hatchak_Aznem
2023. február 08. 21:07
Úgy látszik az EU-nak nevezett falusi „kocsmában” már az osztrák szomszéd is elkezdte azt szajkózni, amit a magyar már 2015 óta mond és ami miatt ujjal mutogattak rá 7 éven keresztül… Sőt! Nem átall még a zárónyilatkozat vétójával is fenyegetni, ha nem hallják meg amit mond. Külső határok megerősítése?! Pénzügyi források biztosítsa EU-s költségvetésből?! Együttműködés Magyarországgal?! Határkerítés?! Ejnye na, sógor koma, csak nem józanodunk a 7 éves delíriumból.
szrb67
2023. február 08. 20:50
Hmm, hol van már 2015, amikor osztrák taxisok sorban álltak a migránsokért a Keleti előtt, hogy Ausztriába vigyék őket.
roughneck
2023. február 08. 20:12
Hu, de kemenyek vagyunk! Alival, a becsi osztrakkal megbeszelted mar ezt? Nehogy baj legyen, mert megserted az emberi jogait! :-)))
Lobodi
2023. február 08. 20:03
Az "oszmánok" most őket rohanják le, 500 évvel utánunk. Majd mi is hátba támadjuk őket, mint ők tették anno Magyarországgal. Muhaha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!