NATO-főtitkár: Továbbra is támogatást kell nyújtani Ukrajnának

2023. február 15. 14:43

Ezt azzal indokolta, hogy továbbra sincs jele annak, hogy Oroszország a békére törekedne.

2023. február 15. 14:43
null

Jens Stoltenberg sajtótájékoztatóján szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, mivel továbbra sincs jele annak, hogy Oroszország a békére törekedne, folytatni kell az Ukrajna számára nyújtott támogatásokat. Stoltenberg ezt Brüsszelben a tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozását követően szerdán.

A főtitkár sajtótájékoztatóján üdvözölte több szövetséges ország nehézfegyverekre és katonai kiképzésre vonatkozó felajánlásait és arra ösztönözte a tagországokat, folytassák Kijev megsegítését. Közölte, hogy

a tagországok szakminiszterei a kétnapos tanácskozáson újabb lépést tettek az elrettentés és a védelem fokozására.

Megegyeztek abban, hogy közös koordináció révén javítani fogják a létfontosságú infrastruktúrák, köztük a tenger alatti infrastruktúrák védelmének fejlesztését. A főtitkár továbbá sürgette Törökországot, hogy ratifikálja Finnország és Svédország NATO-csatlakozási kérelmét. Emlékeztetett: mind a harminc NATO-tagország elfogadta a két ország csatlakozási kérelmét.

(MTI) 

Nyitókép: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2023. február 15. 20:23
Eltakarodhatna már ez a kommunista köcsög.
KBA98
2023. február 15. 17:39
Szemét, mocsok!
elfújta az ellenszél
2023. február 15. 16:39
Ukrajna nem tagja a Natonak, és miután ezt tisztáztuk, ennek a paprikajancsinak nincs miről beszélni. Úgyhogy kezdődhet a Duma bojkottja, magyarán: kuss
cutcopy
2023. február 15. 16:30
"továbbra sincs jele annak, hogy Oroszország a békére törekedne" Annak mikor lesz jele hogy ti törekedtek a békére..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!