Brüsszeli korrupciós botrány: a bataclani merénylő ügyvédje fogja védeni Eva Kailit

2023. február 14. 08:48

Az ügyvéd korábban a 2015-ös párizsi terrortámadások kulcsfiguráját, Salah Abdeslamot védte, most a korrupciós botrányban érintett baloldali Eva Kailit fogja.

2023. február 14. 08:48
null

Eva Kaili eddigi ügyvédjét váltja Sven Mary belgiumi védőügyvéd – adta hírül a Politico. Hogy André Rizopoulosz miért hagyott fel Kaili védelmével, azt nem tudni. 

Sven Mary Belgiumon belül neves ügyvédnek számít, külföldön pedig azért ismert, mert

ő védte Salah Abdeslamot, a 2015-ös párizsi terrortámadás kulcsfiguráját,

akit azóta bűnösnek találtak és életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Sven Mary pedig Abdeslam után a brüsszeli korrupciós botrányban érintett Eva Kaili képviseletét fogja ellátni. „Átveszem a fáklyát” – mondta Mary egy üzenetben.

A legvéresebb franciaországi terrortámadásban a Stade de France nemzeti stadionnál három öngyilkos merénylő felrobbantotta magát, egy ember halálát okozva, Párizs belvárosában pedig egy másik, háromtagú terrorkommandó lépett akcióba. A belvárosban hat kávéház, bár és étterem teraszán 39 embert öltek meg, miközben egy harmadik kommandó behatolt a Bataclan nevű koncertterembe, ahol három dzsihadista kilencven embert ölt meg és csaknem hétszázat megsebesített. A merényletsorozatot az Iszlám Állam vállalta magára, amelynek egy Európában, mindenekelőtt Belgiumban kiépített csoportja hajtotta végre a támadásokat. 

Nyitókép: ERIC VIDAL / EUROPEAN PARLIAMENT / AFP 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2023. február 14. 13:29
Milyen fáklyát, te barom?
MZperXXL
2023. február 14. 12:22
Egyébként micsoda szemtelenség a belga rendőrségtől meg ügyészségtől, hogy egy jólmenő üzletbe így belerondítanak! Az áttételes veszteségről nem is beszélve: mennyivel kevesebb fehér por fog fogyni, ha kasztlizzák az ügyfeleket...? Hát jogállam ez? Hát nem. Eva Kaliit Zurevszkij vagy ahogy is hívják az ukrán főkokóst mellé minden pódiumra, és kártérítést meg világbékét mindegyiküknek!
Misi500
2023. február 14. 12:09
Európa barátait védi. Lehet, hogy biden is felfogadja nemsokára.
szemlelo
2023. február 14. 11:15
Sztár ügyvédekre mindig van elég pénz. Vajon a Bacatlan védelemre honnét jött az összeg? Talán ugyanonnan, mint most.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!