Brüsszeli korrupciós botrány: a bataclani merénylő ügyvédje fogja védeni Eva Kailit

2023. február 14. 08:48

Az ügyvéd korábban a 2015-ös párizsi terrortámadások kulcsfiguráját, Salah Abdeslamot védte, most a korrupciós botrányban érintett baloldali Eva Kailit fogja.

2023. február 14. 08:48
null

Eva Kaili eddigi ügyvédjét váltja Sven Mary belgiumi védőügyvéd – adta hírül a Politico. Hogy André Rizopoulosz miért hagyott fel Kaili védelmével, azt nem tudni. 

Sven Mary Belgiumon belül neves ügyvédnek számít, külföldön pedig azért ismert, mert

ő védte Salah Abdeslamot, a 2015-ös párizsi terrortámadás kulcsfiguráját,

akit azóta bűnösnek találtak és életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Sven Mary pedig Abdeslam után a brüsszeli korrupciós botrányban érintett Eva Kaili képviseletét fogja ellátni. „Átveszem a fáklyát” – mondta Mary egy üzenetben.

A legvéresebb franciaországi terrortámadásban a Stade de France nemzeti stadionnál három öngyilkos merénylő felrobbantotta magát, egy ember halálát okozva, Párizs belvárosában pedig egy másik, háromtagú terrorkommandó lépett akcióba. A belvárosban hat kávéház, bár és étterem teraszán 39 embert öltek meg, miközben egy harmadik kommandó behatolt a Bataclan nevű koncertterembe, ahol három dzsihadista kilencven embert ölt meg és csaknem hétszázat megsebesített. A merényletsorozatot az Iszlám Állam vállalta magára, amelynek egy Európában, mindenekelőtt Belgiumban kiépített csoportja hajtotta végre a támadásokat. 

Nyitókép: ERIC VIDAL / EUROPEAN PARLIAMENT / AFP 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik