Észak-koreai léggömb hatolt Dél-Korea légterébe a hét végén

2023. február 06. 12:29

Észak-koreai léggömb hatolt a hét végén Dél-Korea légterébe Szöul hétfői bejelentése szerint, amelyben hozzátették, hogy a rövid ideig Dél-Korea felett lebegő eszköz nem jelentett fenyegetést.

2023. február 06. 12:29
null

A dél-koreai védelmi tárca azt közölte, a léggömb csupán néhány órán át tartózkodott az ország légterében. A Yonhap dél-koreai hírügynökség névtelenséget kérő tisztségviselőre hivatkozva azt jelentette, hogy vélhetően meteorológiai léggömbről van szó. Szöul és Phenjan között régóta ismét feszült a viszony:

Észak-Korea tavaly rekordszámú ballisztikus- és cirkálórakéta-tesztet hajtott végre, gyakran egyszerre több rakéta indításával, így az elindított rakéták száma meghaladta a hetvenet.

Phenjan ugyanakkor élesen bírálta az utóbbi hetekben tartott amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatokat, melyek a kommunista rezsim szerint aláássák a térség stabilitását. December 26-án öt észak-koreai drón hatolt Dél-Korea légterébe. A dél-koreai hadsereg nem tudta megsemmisíteni a repülőeszközöket, melyek a rövid közjáték után visszatértek indítási helyükre. 

 (MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Kaname Muto / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerencse
2023. február 06. 19:17
Most mindenki lufikat ereget? A cikk vége érdekes. Dél- Korea nem tudta megsemmisíteni az észak-koreai drónokat, amik haza is tértek némi vizslatás után.
Proxima Centauri
2023. február 06. 17:56
Ez Nena. Neunundneunzig Luftballons... Nekünk is volt Piramisunk. Szállj, szállj, szállj fel magasba... Nem is értem, most miért pikkel rájuk a Retro...
Anonymtalan
2023. február 06. 16:00
Áh! Ez már hamisítvány! Utánozni próbálját a kínait.
fado
2023. február 06. 15:38
Ez már divat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!