Az ukránok elárulták, mikor vonulnának vissza Bahmutból

2023. február 01. 14:40

Közben orosz elit egységek érkeztek a donbaszi városba, hogy folytassák az ostromot a wagneresek helyett.

2023. február 01. 14:40
null

Miután a Wagner-csoport bahmuti offenzívája kifulladni látszott, reguláris orosz erőket vontak be a harcokba, így az oroszok ismét visszanyerték a kezdeményezést a Donyeck megyei város közelében – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) keddi jelentése.

Az intézetnek magasrangú ukrán parancsnokok – Gyenyisz Jarolavszkij és Volodimir Nazarenko – megerősítették, hogy az orosz haderő egyik elit alakulatát jelentő légideszantosok érkeztek a bahmuti offenzíva megerősítésére,

amely továbbra is Oroszország prioritásai közé tartozik.

Az ISW elemzői szerint egyelőre nem kerül orosz kézre a hónapok óta ostromlott város, ugyanakkor Jarolavszkij kijelentette,

„Az ukrán katonai parancsnokság a katonák életének megmentése érdekében az erők ellenőrzött visszavonását hajtaná végre Bahmutból, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a város bekerítésének veszélye fenyeget”.

Bár Demkó Attila szerint ez a veszély igen is fenyeget, ( az oroszok már az összes bevezető utat tűz alatt tudják tartani) Szerhij Csereváty ukrán katonai szóvivő azonban kedden kijelentette: még mindig képesek hatékonyan ellátni a bahmuti egységeket, az oroszok pedig nagy veszteségeket szenvedne.

Nyitókép: MTI/AP/Libkos/Libkos

 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. február 02. 09:54
Órákon belül eldől, hogy visszavonulásra már semmi lehetőség nincs, mivel bekerítették őket.
roughneck
2023. február 01. 18:46
Brit szakertok szerint James Bond mar Moszkvaban van, hogy levadassza Putyint!
Kivűlálló
2023. február 01. 17:35
"Az ukránok elárulták, mikor vonulnának vissza Bahmutból" Amikor az oroszok erre "megkérik" őket...! Mikor máskor..? :)
Reszelő Aladár
2023. február 01. 17:16
Zselé mikor kezd már végre atomfegyvert követelni? Csak 3 darab kellene. 1 Moszkvára, 1 Minszkre, 1 Budapestre és az egész világ megkönnyebbülne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!