Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Demkó Attila: Valószínűtlen Ukrajna győzelme Donbaszban (VIDEÓ)

2023. január 31. 19:56

A biztonságpolitikai szakértő szerint a Nyugat már gyakorlatilag harcoló félként van jelen a háborúban.

2023. január 31. 19:56
null

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője volt az Ultrahang egyik legutóbbi adásának vendége. Király Tamás műsorvezető többek között Bahmut elfoglalásáról, a harckocsik szállításáról, a geopolitikai átrendeződésekről, valamint az orosz és az ukrán hadsereg állapotáról kérdezte a szakértőt.

A nyugati harckocsik múlt héten bejelentett Ukrajnába szállítása kapcsán Demkó elmondta, hogy a számuk nem tűnik elegendőnek. Ismertette, a Leopard 2-es harckocsikról szólva kifejtette: érdemes tudni, hogy „nem mindegyik ugyanazt tudja. Számos verzió van. Sok ország a saját igényei szerint alakította ezeket át. (...) És nagyon úgy tűnik, hogy a legtöbb ország csak pár darabot ad”.

Az MCC műhelyvezetője ezután arra is kitért, hogy

nehéz megmondani a tankok végső számát, és azt is, hogy mikor érkeznek.

„Hallani 150-ről is, de ez mind csak előzetes ígéret” – húzta alá.

Nehezen akadályozható meg az oroszok lokális győzelme

Arra a kérdésre, hogy elkerülhetetlen-e Oroszország lokális győzelme a Donbaszban, Demkó Attila azt válaszolta, hogy régóta azon az állásponton van, hogy „a lokális győzelem nehezen akadályozható meg. Valami egészen elképesztő orosz stratégiai hiba kellene a fronton, például az, hogy kettévágják az orosz frontot az ukránok” – hangsúlyozta.

A szakértő hozzátette, hogy amennyiben van elég orosz a fronton és nincs belső meghasonlás, akkor

A Nyugat már gyakorlatilag harcoló fél

A műsorvezető azon felvetésére, hogy Ukrajna győzelme valójában nem a Nyugat győzelme volna-e, Demkó Attila úgy reagált, hogy „a Nyugat is már gyakorlatilag harcoló fél. (..) Azoknak a nyugati országoknak, amelyek stratégiai célként jelölték ki Oroszország degradálását, azoknak győzelem lehet”

De a beszélgetés során arra is felhívta a figyelmet, hogy az USA-nak hosszú távon nem jó Oroszország ily mértékű degradálása. „Egész egyszerűen azért, mert még inkább Kínára fognak szorulni az oroszok. Tehát nagyon komplex ez a dolog” – jelentette ki.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

***

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheu
2023. február 01. 04:54
Pár napja meg azt mondta, hogy nem győzhetnek az oroszok ebben a háborúban. Most már naponta csinál bohócot magából, nem tudom, hogy igazából mi a szakmája vagy hivatása, de ez a biztonságpolitikai szakértő kezd olyan szitokszó lenni, mint a kommunikációs szakember.
Namond
2023. február 01. 03:10
Demkó Attila: Egyszerű matek, hogy ki fogy el előbb - 2023. január 24 Demkó Attila: Valahol, valamikor „befagyasztás” lesz - 2023. január 21. Demkó Attila: Az oroszok nem fogják megnyerni ezt a háborút – Demkó Attila a Mandiner Világrendben - 2023. január 18. 17:15 Demkó Attila: A védelmi minisztérium közleményeit már az oroszok sem veszik komolyan, Szoledar viszont lehet, hogy megvan az oroszoknak. - 2023. január 10. 8:33 Demkó Attila: Oroszország egyszerűen nem tud a Nyugattal versenyezni, A Kína alá beszorulás a legjobb forgatókönyv, amiben reménykedhetnek - 2022. december 27. Demkó Attila: Az amerikaiaknak figyelniük kell Kínára, és ha minden amerikai erőforrást Ukrajnába ölnek, akkor nem marad tartalékuk egy esetleges tajvani - 2022. dec. 15. Demkó Attila: Rongyos milícia az orosz reguláris haderő, védelemben az önjáró homokzsák is több a semminél - 2022. december 11. Demkó Attila: A NATO-n keresztül folyamatosan kap katonai segítséget Ukrajna Magyarországtól - 2022. december 8. Demkó Attila: Márciusban írtam, hogy az orosz hadsereg teljesítménye gyenge kettes, eltelt kilenc hónap, túl vannak az oroszok két visszavonuláson, és két kínos vereségen is. - 2022. december 1. Demkó Attila: Látható, hogy Oroszország mennyivel gyengébb, mint a NATO, Eszköze még van bőven az USA-nak, lőszere kevésbé. - 2022. november 30. Demkó Attila: Putyin azt a hibát követi el, mint egykor Napóleon és Hitler - 2022. márc. 4. Demkó Attila: A helyzet kritikus az orosz erők részére. Putyin sarokba szorítva még veszélyesebb Demkó Attila 2022. 09. 09
Kivűlálló
2023. január 31. 23:16
"Demkó Attila: Valószínűtlen Ukrajna győzelme Donbaszban" Ukrajna győzelme még Ukrajnában is valószínűtlen! :D
fatman
2023. január 31. 23:00
Így van, és Kína is rá fog jönni, h ő lehet a következő, tehát nem érdeke, h Oroszországban amerikabarát fordulat következzen be... Putyin mögé fognak állni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!