Az oroszok lassan beveszik Bahmutot, az amerikaiak szerint ez nem jelent semmit

2023. február 15. 07:19

A Fehér Ház érvelése szerint Bahmut bevétele nem nagy ügy.

2023. február 15. 07:19
null

Amerikai értékelés szerint az orosz haderő komoly előrehaladást ért el a Bahmut városért folyó csatában Ukrajna keleti részén az utóbbi 24-48 órában – közölte a washingtoni Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának koordinátora kedden egy sajtóbeszélgetésen.

John Kirby elmondta, hogy szorosan figyelemmel követik az eseményeket, továbbá megismételte azt az amerikai véleményt, miszerint

Bahmut elesése nem gyakorolna stratégiai hatást a teljes háború menetére,

de még a kelet-ukrajnai harci cselekményekre nézve sem.

Hozzátette, hogy az amerikai értékelés szerint személyes gazdasági érdekek miatt lehet annyira fontos az orosz műveleteket műveletet irányító Jevgenyij Prigozsin számára a város és térségének elfoglalása. A Wagner biztonsági magáncég alapítóját az ott elhelyezkedő só- és gipszbányák érdekelhetik – fűzte hozzá.    

Az ukrán hadsereg dönt arról, hogy milyen jellegű műveleteket hajt végre, és ezeket milyen intenzitással és erőforrásokkal hajtja végre – jegyezte meg az elnöki hivatal illetékese. Valamint megismételte, hogy

Washington addig támogatja Ukrajnát, amíg arra szükség van, amit tettekkel is bizonyít.

Ezt mutatja az amerikai készletekből Ukrajnának átadott eszközök mennyisége, és az, hogy a háború kezdete óta már 31 elnöki döntés született ilyen intézkedésről – hívta fel a figyelmet John Kirby, hozzátéve, hogy ezen a héten az ukrajnai összekötőcsoport brüsszeli ülésén az amerikai védelmi miniszter a katonai támogatások felgyorsításáról is tárgyal.

***

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Libkos/Libkos 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2023. február 15. 17:51
"Az oroszok lassan beveszik Bahmutot, az amerikaiak szerint ez nem jelent semmit. A Fehér Ház érvelése szerint Bahmut bevétele nem nagy ügy." Ezt meg tudom erősíteni. Én személy szerint pl. naponta beveszek egy Bahmutot. Már csak a vérnyomásom miatt is.
Aegopolis.
2023. február 15. 15:07
powerage
2023. február 15. 10:43
Már látom magam előtt a hírt, hogy a Fehér Ház állásfoglalása szerint Kijev eleste nem jelent semmit a háború szempontjából, hiszen Zelenszkij bunkere még tartja magát... hopp, már azt sem, tehát a Fehér Ház állásfoglalása szerint az ukrajnai háború nem jelent semmit, apró kis csetepaté volt, amelyben ezentúl soha nem is vettek részt.
nuknuk
2023. február 15. 10:00
Ha Bahmut "nem jelent semmit", akkor az ukrán katonák tudnak erről vagy ott kell dögleniük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!