A szlovákok csak akkor küldenek Ukrajnába tankot, ha nyugati fegyvert kapnak cserébe

2023. január 26. 06:50

Kiderültek a potenciális csereüzlet részletei.

2023. január 26. 06:50
null

Szlovákia szovjet gyártmányú T-72-es típusú harckocsikat biztosítana arzenáljából Ukrajnának, ha cserébe korszerű nyugati páncélosokat kapna –jelentette be szerdán a szlovák védelmi tárca szóvivője.

„Megértjük Ukrajna szükségleteit, hogy minél nagyobb  mennyiségben nehéz harceszközöket szerezzen be, és készek vagyunk szlovák T-72-es harckocsik haladéktalan átadásáról tárgyalni, de csak egy megfelelő csere esetében” –ismertette Martina Koval Kakascíková, akit a Teraz című helyi hírportál idézett.

Kakascíková közleményével a német Leopard 2A4 harckocsik Ukrajnának történő szállítására reagált. Megjegyezte ugyanakkor, hogy jelenleg nem folynak tárgyalások T-72-es páncélosok rendelkezésre bocsájtásáról Kijevnek.

(MTI)

Nyitókép: Sameer Al-DOUMY / AFP

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. január 27. 02:10
Mi küldünk nektek nyugati fegyvert, a Felvidékért cserébe.
Wolfram004
2023. január 26. 13:09
"A ravasz, a szlovák és a két füstölgő Párduc-2 " - Guy Ritchie egy ilyen sztoriért megnyalná mind a 10 gránátvetőjét!
nakatomi
2023. január 26. 10:26
"Szlovákia szovjet gyártmányú T-72-es típusú harckocsikat biztosítana arzenáljából Ukrajnának, ha cserébe korszerű nyugati páncélosokat kapna" Akkor hamarosan meg is fogják kötni az üzletet. Ugyanis Ukrajna véletlenül éppen a napokban kapott nagyobb mennyiségű Leopard 2A4-es tankot.
Halder
2023. január 26. 09:54
Üzleti érzés csillagos ötös. Csak van egy probléma, akik megígérik az új fegyvereket esetleg (!) azok nem megbízhatóak ezen a téren. Mi van ha a tótok odaadják az ukránoknak a tankokat és ingyen még sem kapják meg azt, amit meglebegtettek előttük. Amúgy morálisan érdekes az a haderőfejlesztési út amit a Felvidék követ. Minden lejárt holmit odaadni ukránoknak és modern újat kapni és ingyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!