Sanna Marin: Ha a Krím elcsatolása után az EU szigorúbb szankciókat vet ki, eltérően alakult volna a történelem menete

2023. január 17. 22:51

Remélhetőleg a Nyugat megtanulta a leckét, miként bánjon Oroszországgal – jelentette ki a NATO-tagjelölt Finnország kormányfője a kedden Davosban megkezdődött Világgazdasági Fórumon.

2023. január 17. 22:51
null

Sanna Marin Fareed Zakaria amerikai újságírónak nyilatkozva azt fejtegette, hogy amennyiben Ukrajna NATO-tag lenne, most nem lenne háború. Mint mondta, ez az oka annak is, hogy Finnország és Svédország tavaly felvételét kérte az észak-atlanti szövetségbe.

– mondta a finn kormányfő.

Beszélt arról is, hogy amennyiben Oroszország győzelmet aratna Ukrajnában, az azt mutatná, hogy egy másik ország megtámadása természeti erőforrások megszerzésével vagy területi nyereséggel jár.

Hangsúlyozta, hogy a nyugati demokráciáknak azt az üzenetet kell küldeniük Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy amíg szükséges, öt, tíz, akár tizenöt évig is támogatni fogják Ukrajnát, és nem fognak leállni ezzel. Hozzátette, hogy az ukránokon múlik, mikor állnak készen tárgyalásokra egy békemegállapodás érdekében.

Sanna Marin szerint érdemes felidézni a 2014-es eseményeket is, amikor Oroszország megtámadta és elcsatolta a Krím félszigetet Ukrajnától. Úgy vélekedett, hogy amennyiben az EU akkor sokkal keményebben lép fel, sokkal szigorúbb szankciókkal, eltérően alakult volna a történelem menete.

(MTI) 

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zuzmorc
2023. január 18. 19:50
Ez a "nő" egy riherongy lestrapált világkurvája, eva kajlával együtt le kéne ereszteni őket a leszboszi migránstáborba, hogy mindenki megerőszakolhassa őket, naponta legalább százszor.
tölgy
2023. január 18. 18:43
"Sanna Marin: Ha a Krím elcsatolása után az EU szigorúbb szankciókat vet ki, eltérően alakult volna a történelem menete" Istenem! Miért mindig szőke nők kerülnek döntési helyzetbe?
Csigorin
2023. január 18. 17:27
ha nem retusaltak volna ki a faszt a szadbol nem beszelnel hulyesegeket
Esvány
2023. január 18. 17:07
"Sanna Marin: Ha a Krím elcsatolása után az EU szigorúbb szankciókat vet ki, eltérően alakult volna a történelem menete" Ha Koszovót el lehetett csatolni, akkor a Krím félszigetet miért is nem? Kettős mércés idióta, ezen gondolkozz el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!