Mindent kivizsgálunk, elszámoltathatóság jön az Európai Parlamentben

2023. január 12. 20:14

Nem szeretnék spekulációba bocsátkozni arról, hogy lehetnek-e újabb nevek. Interjú.

2023. január 12. 20:14
null
Roberta Metsola

„Ön szerint a parlamenten belüli leleplezőknek jogi védelmet kell nyújtani?
Mindig javíthatunk a leleplezők védelmén. Ezt nem csak politikusként, de jogászként is mondom. Azért, hogy megvédjük ezt a házat és a képviselőket, szükség van arra, hogyha valaki helytelen dolgot lát, akkor biztonságosan jelenthesse azt és a folyamat egészében védelmet élvezzen. Ezt én fogom garantálni személyesen.

Ön szerint újabb EP-képviselők, asszisztensek nevei is felmerülhetnek a botrányban?
Nem szeretnék spekulációba bocsátkozni arról, hogy lehetnek-e újabb nevek. Csak arról tudom biztosítani a nézőit és a polgárokat, hogy korrekt és azonnali módon válaszolni fogok bármilyen fejleményre.

Néhány politikai párt és néhány kormány máris korrupt intézményként jellemzi az Európai Parlamentet. Ők azt mondják, a parlament ezután ne leckéztesse őket a korrupció, vagy a jogállamiság miatt. Mi a válasza ezekre a bírálatokra?
Szerintem mindig lesznek olyan erők, amelyek megpróbálják lerombolni az Európai Uniót és az Európai Parlamentet. Ezt a házat a nyitottság, az átláthatóság és a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok védelme jellemzi. Azok az intézkedések lesznek a válaszaim, amelyekhez épp most kaptam felhatalmazást az összes frakciótól, jobboldalról és baloldalról egyaránt.”

Nyitókép: SVEN HOPPE / DPA / AFP

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2023. január 13. 13:46
Orbán megmondta: fel kell számolni az egész korrupt sóhivatalt!
Namond
2023. január 13. 13:35
Remélem a magyar szolgálatok és az Europol tudnak segíteni. Azt viszont nem értem, hogy az Europol figyelmét, hogy kerülte el a friss nyomtatású eurók fizikai, és a számlaegyenlegek mozgása.
Palatin
2023. január 13. 11:33
Az uniós parlament egy büzös mocsár, amiben csak a mérgezö, soros vadvirágok voltak eddig képesek túlélni. Most ugyan baj van, de meg fogják menteni magukat és tovább mérgezik az európai klímát. Babits Mihály, kedvenc költöm ezt írná ma a brüsszeli kígyófészekröl és hazai csatlósairól "Bigott, becstelen brüsszeli bagázs" címmel: Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
amca
2023. január 13. 11:31
Újabb nevek ,prostikám? 800at mondok. A betűtől a z-ig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!