Magyarországot figyelmezteti az ukrán EU-nagykövet: „Ha átlépik a vörös vonalat, egyedül fognak maradni”

2023. január 23. 13:40

Vszevolod Csencov szerint Magyarország Ukrajna kárára védi saját érdekeit.

2023. január 23. 13:40
null

Vszevolod Csencov, Ukrajna Európai Unió mellé rendelt nagykövetének interjúját szemlézi a Do Rzeczy, az ukrán diplomata úgy fogalmaz: „Magyarország nem zsarolhatja az egész uniót, az EU meg fogja találni a módját, hogy megsegítse Kijevet”.

Magyarország, mint minden EU-tagállam, a saját érdekeit védi, de gyakran mások, például Ukrajna kárára”

– fogalmazott Csencov, aki szerint az ukránoknak nyújtott 18 milliárd eurós segítség blokkolása miatt gyakorlatilag „Magyarország túszává” válik.

A diplomata szerint 

ha (a magyar miniszterelnök) átlép bizonyos vörös vonalakat, akkor teljesen elszigeteli magát”.

Végül Csencov arról is beszélt: Magyarország racionális érvek nélkül nem blokkolhatja tovább a további, Oroszországot sújtó szankciókat. „Az, hogy »nem akarom«, egész egyszerűen nem működik az Európai Unióban” – mondta.  

„Betegesen semmibe veszi" vagy segíti Ukrajnát Magyarország?

Az ukránok szerint az előbbi igaz, a magyar kormány szerint az utóbbi. Nézzük, mi az igazság!

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / AFP

***

Összesen 430 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportyán zsóti
2023. január 25. 22:01
Pávatánc karrier vége... Hánynak már mindenütt a novicsokos sorozatgyilkos seggibe fúródott hazaárulótól...aki dupla áron vesz gázt putingazdatol... még most is.
Jacques Foche
2023. január 24. 19:47
Chuck Norris naponta többször átlépi a vörös vonalat. Hosszában.
atosportos80
2023. január 24. 13:32
Oh de nagy a pofája a köcsögnek. :D Az hiszem a jövőben nem lesztek se EU se NATO tagok faszláma banda kivéve ha szarházi USA szopogató ellenzék nem kap kormányt. Ha megkerülik Magyarországot akkor meg már a bomlásnak induló EU-hoz nyugodtan csatlakozhattok.
Hill
2023. január 24. 10:31
A kurva anyátokat te hohol díszpinty. Ti vagytok azok, akik rendszeresen a magyarokat vegzáljátok. Arról nem is beszélve, hogy kurvára nem vagytok tagállam. Faszt ugattok??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!