Oroszország megfenyegette Macronékat – megtorló intézkedések jönnek, amiért a franciák ellehetetlenítették az RT helyi televízióját

2023. január 22. 17:49

Tavaly márciusban az orosz RT és Szputnyik csatornákat Európai Unió-szerte betiltották, hogy ezzel is visszaszorítsák az orosz félretájékoztatást.

2023. január 22. 17:49
null

A minap már beszámoltunk róla, hogy Kszenyija Fjodorova, Russia Today (RT) France igazgatója Twitter-oldalán jelentette be, hogy a francia kormány elérte a célját és bezár a Russia Today francia kiadása. Az orosz állami televízió franciaországi csatornája, azután lehetetlenült el, hogy az ukrajnai orosz invázió kapcsán egy francia bank befagyasztotta a bankszámláit.

Az igazgató közölte: veszélyben forog százhuszonhárom alkalmazott – közöttük hetvenhét újságíró igazolvánnyal rendelkező munkatárs – januári bérének a kifizetése, és el is veszíthetik a munkájukat a bankszámlák befagyasztása miatt.

Az orosz külügyminisztérium az TASZSZ orosz hírügynökségnek eljuttatott közleményében jelezte,

az RT France ellehetetlenítése megtorló intézkedésekhez fog vezetni Oroszországban a francia média ellen. 

A külügyi tárca közleményében az állt, amennyiben a francia hatóságok nem hagyják abba az „orosz újságírók megfélemlítését”, nagyon meg fogják érezni annak következményeit. 

Nyitókép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. január 23. 20:55
Amit az EU vezetői manapság tesznek az igen közel áll a könyvégetések időszakához és közeli rokonságban van az inkvizíció intézményével.
Etreju86
2023. január 23. 08:43
Azt nem ert kik azok a sok beteg kommentelo aki ugy hiszi meg mindig az oroszok a rosszak es az amcsik meg az ukranok a jok ebbe az egeszbe.. ahogy itt is a csigazabalok minden ami orosz betiltjak.. ez mert tetszik annyira ezek a hibbant egyagysejtu bereknek .. ha kicsit kepbe lenneknek mekkora egy fos ez az eu .. es hogy putyin mrt csinalja azt amit akkor nem igy gondolkodnanak...
luisbathhelena
2023. január 22. 19:24
Maki próbál közvetítőt játszani miközben 1000-el nyomja a fegyvereket. Putyin helyében többé hozzá se szólnék, hívásait nem fogadnám (márpedig a háború vége felé ezek meg fognak szaporodni) . Ja és a francia cégeket, ami nem fontos az oroszoknak, kirúgnám, béke esetén se engedném vissza őket. És hasonlóan minden más országgal aki ezt a politikát folytatja.
Házam Hazája
2023. január 22. 19:22
Egyszerű képlet. Az oroszok csak azt fognak "eladni", amit akarnak és annak akinek akarják, rexport meghatározással. 6 hónap láncmegszakítás újra. És tavasszal indul?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!