Lebuktak: itt vesznek külföldi ingatlanokat a szankciókkal sújtott oroszok

2023. január 25. 20:49

Ami a németeknek Mallorca, az oroszoknak Törökország, ráadásul nemcsak befektetésképpen veszik a külföldi ingatlanokat, tömegek telepednének le ott.

2023. január 25. 20:49
null

Egyre több ingatlant vásárolnak fel gazdag külföldiek Mallorcán – háborognak a helyiek a Deutsche Welle szerint.

Ingatlanárak háborúja

A portál írásában rámutat: a szigetlakóknak elegük van abból, hogy alul maradnak az ingatlanháborúban, és azt fontolgatják: betiltják a külföldiek ingatlanszerzését.

Ekkora bizniszek lennének az ingatlanpiacon?

Az ingatlanok vásárlása, valamint az ingatlan befektetés az orosz-ukrán háború ideje alatt sem állt le. Hiszen míg a németek például leginkább Mallorcát és Görögországot célozták meg, 

a szankciók közé beszorított oroszok Törökországot szemelték ki maguknak. Az orosz állampolgárok rekordszámú lakást vásároltak Törökországban tavaly

– írta meg a Világgazdaság.

Miért vesznek külföldi ingatlant az oroszok?

Mint a portál rámutat: az oroszok nemcsak befektetésképpen veszik a lakásokat, hanem tömegek telepednének le Törökországban.

Állampolgárságot azonban csak azok kaphatnak, akik legalább 400 ezer dollárért vásárolnak ingatlant.

A nagy vásárlói érdeklődésnek köszönhetően kilőttek az árak is – teszik hozzá. A Knight Frank ingatlan-tanácsadó szerint az általuk vizsgált 56 ország között leggyorsabban a törökországi négyzetméterárak drágultak a tavalyi év utolsó negyedévében. Emellett a cég lakásárindexe 57,6 százalékos növekedést ért el, ami szintén csúcs – olvasható a portál cikkében.

A Világgazdaság teljes cikkét a témában ide kattintva olvashatja!

 

Nyitóképünk csupán illusztráció! A képen lakóépületek Mallorcán. (Fotó: OLART Fabien / Hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekeke
2023. január 26. 12:20
Lebuktak? A valóság ezzel szemben hogy az oroszok az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag beépültek a török, egyiptomi,ciprusi szállodaiparba . Ciprus, ráadásul EU tag,ahol oroszok és izraeliek viszik a prímet. Szankciók? Miféle szankciókra kötelezhetik a törököket az oroszok ellen? És ki?
Most80
2023. január 26. 11:35
Mi ebben a lebukás? Mindenki igyekszik biztonságos, perspektivikus helyekre, nem pedig banánköztársaságokba vinni a vagyonát. (Tudunk olyasmiről, hogy egyszerűen einstandolták orosz állampolgárok vagyonát bizonyos, államnak bajosan nevezhető entitásokban.)
Hazafi Teddymackó
2023. január 26. 10:10
Asztafaszta, lebuktak! Basszanova! Te buktál le mint a gyöngyhalász, te zugfirkász. Független, objektív... sajtó ... nem minősíti a tárgyat, mert akkor legfeljebb vélemény...nem frameli negatív tartalom hozzákapcsolásával, hogy "lebuktak". Mert az úgy Németországban szokás. Ha mondjuk a Goethe Institut szerint is legalább C2 lenne a nyelvtudásod németből, (de inkább még angolból is), itt fel sem tűnnél a sok profi hazudozó zsurnaliszta között, itt konjunktúrát él át a mainstream media, iszonyat üzlet a hazugság. Nem akarsz kivándorolni ide?
Rák úr
2023. január 26. 07:28
Lesz még Konstantinápoly orosz falu!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!