Lebuktak: itt vesznek külföldi ingatlanokat a szankciókkal sújtott oroszok

2023. január 25. 20:49

Ami a németeknek Mallorca, az oroszoknak Törökország, ráadásul nemcsak befektetésképpen veszik a külföldi ingatlanokat, tömegek telepednének le ott.

2023. január 25. 20:49
null

Egyre több ingatlant vásárolnak fel gazdag külföldiek Mallorcán – háborognak a helyiek a Deutsche Welle szerint.

Ingatlanárak háborúja

A portál írásában rámutat: a szigetlakóknak elegük van abból, hogy alul maradnak az ingatlanháborúban, és azt fontolgatják: betiltják a külföldiek ingatlanszerzését.

Ekkora bizniszek lennének az ingatlanpiacon?

Az ingatlanok vásárlása, valamint az ingatlan befektetés az orosz-ukrán háború ideje alatt sem állt le. Hiszen míg a németek például leginkább Mallorcát és Görögországot célozták meg, 

a szankciók közé beszorított oroszok Törökországot szemelték ki maguknak. Az orosz állampolgárok rekordszámú lakást vásároltak Törökországban tavaly

– írta meg a Világgazdaság.

Miért vesznek külföldi ingatlant az oroszok?

Mint a portál rámutat: az oroszok nemcsak befektetésképpen veszik a lakásokat, hanem tömegek telepednének le Törökországban.

Állampolgárságot azonban csak azok kaphatnak, akik legalább 400 ezer dollárért vásárolnak ingatlant.

A nagy vásárlói érdeklődésnek köszönhetően kilőttek az árak is – teszik hozzá. A Knight Frank ingatlan-tanácsadó szerint az általuk vizsgált 56 ország között leggyorsabban a törökországi négyzetméterárak drágultak a tavalyi év utolsó negyedévében. Emellett a cég lakásárindexe 57,6 százalékos növekedést ért el, ami szintén csúcs – olvasható a portál cikkében.

A Világgazdaság teljes cikkét a témában ide kattintva olvashatja!

 

Nyitóképünk csupán illusztráció! A képen lakóépületek Mallorcán. (Fotó: OLART Fabien / Hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik