Az oroszok a Mikolajiv megyei Ocsakivot lőtték, sok a sérült

2023. január 09. 21:50

A sebesültek között van egy kétéves gyerek is.

2023. január 09. 21:50
null

Az orosz erők tüzet nyitottak a dél-ukrajnai Mikolajiv megyében lévő Ocsakiv városra, a támadásban az eddigi információk szerint 15 civil sérült meg – közölte Vitalij Kim, a régió kormányzója hétfőn a Telegram alkalmazáson.

Hanna Zamazejeva, a megyei tanács elnöke arról tájékoztatott, hogy

a sebesültek között van egy kétéves kisgyermek is.

Három embert kórházi ápolásra a megyeszékhelyre, Mikolajivba szállítottak, a támadásban ugyanis megrongálódott a helyi kórház épülete, ajtók és ablakok törtek ki.

„Saját katonáik tetemein át” haladnak előre az oroszok

Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegramon arról írt, hogy az orosz erők a Wagner nevű magánhadsereg bevonásával újabb ostromot indítottak a Donyeck megyei Szoledar város elfoglalására. „A Szoledar bevételére tett sikertelen kísérlet és a visszavonulás után az ellenség átcsoportosult, helyreállította a veszteségeket, további támadóegységeket vetett be, taktikát váltott és erőteljes támadást indított.

tömegesen beveti a tüzérséget, a rakéta-sorozatvetőket és az aknavetőket, még a saját katonáit is tűz alá véve” – fogalmazott. Megerősítette, hogy jelenleg is heves harcok dúlnak Szoledar térségében.

Az oroszok folyamatosan támadják és ágyúzzák Bilohorivkát

Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye kormányzója egy tévéműsorban arról beszélt, hogy az ukrán csapatok előretörnek Szvatove és Kreminna irányában, utóbbi település irányában sikerült visszafoglalniuk bizonyos területet. Szavai szerint az orosz erők folyamatosan új tartalékosokat vonnak be a térségbe.

A kormányzó közölte, hogy két civil meghalt, kettő pedig megsebesült hétfőn egy Luhanszk megyei település orosz ágyúzása következtében. Elmondta, hogy az oroszok folyamatosan támadják és ágyúzzák Bilohorivkát, de az ukrán hadsereg javított ottani pozícióin, és kitartóan őrzi állásait. Állítása szerint az orosz erők minden épületet rommá lőttek Novoszelivszke településen.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2023. január 10. 16:11
propaganda... vidofelvétel van az esetről, az utolagos detonáció egyértelmüen lőszerrraktárt bizonyit... 'még a saját katonáit is tűz alá véve' na persze...igy lehet előrehaladni...
counter-revolution
2023. január 10. 06:24
Megható ukroprop. Közben: "A német haderő nem rendelkezik megfelelő számú Marder gyalogsági harcjárművel raktáron, ezért a Bundeswehr aktív készleteiből kell kivonni az ukrán haderőnek ígért 40 járművet - írja a német Spiegel." A gyarmati sorba taszított Németország szánalmas állapotban van a haderőt tekintve is, az odaküldött helytartók meg belekényszerítik abba, hogy még az aktív készleteiből is adjon a férgeknek. Annak tapsol a sok balos állat, hogy kinyírják Németországot a judeojenkik, tehát az európai ipart. Miért is? Egy szemétdomb miatt, egy soviniszta szarfajta miatt? Vagyis arra hivatkozva...
remi
2023. január 10. 00:21
Nem nagyon követem mostanában a napi eseményeket, általában csak címszavakban. Azon a síkon ma reggel még Szevasztopol után jártak a fuckránok már egy kicsivel (úgy Moszkva tájékán). Most meg azt olvasom (fuckrán közlésből!!!!), hogy a címszavi szinten már napokkal ezelőtt elfoglalt Kremminánál is szopóroller van. Valaki hazudik. Jó, mindenki és mindenki más is, de már kezd unalmas lenni. Abba kéne ezt már fejezni amíg a fuckránoknak van miről alkudni. Igazából amúgy orosz-magyar határt se szeretnék. Az egyetlen üzemképes (talán!) megoldásnak azt látom, ha fuckrajnát felosztanák, kijev körül maradna egy nagyobbacska városállam a többit meg hozzácsatolnák a szomszédokhoz, melyik kitől lett ellopva, oda.
sersem4
2023. január 09. 23:48
https://t.me/IntelRepublic/11721 Van videó is a támadásról. Egy óvoda volt, vagy szanatórium. A száz vagon lőszert meg a gyerekek szülei vitték be, mert gyűjtést rendeztek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!