Demkó Attila: Nem mondtak igazat az oroszok az egyoldalú tűzszünetet illetően

2023. január 08. 20:20

A biztonságpolitikai szakértő szerint az információs háborúban ezt a kört Moszkva nyerte.

2023. január 08. 20:20
null

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője a közösségi oldalán véleményezte az orosz „tűzszünetet”. Mint írta, az „olyan jól sikerült, hogy a Wagner-csoport komoly előrehaladást ért el alatta Soledarban. Ha az eredményeket megtartják, akkor a kremninai ulkrán offenzíva nehezen lesz folytatható, mert a déli szárnya veszélybe kerül” – mutatott rá.

Egyértelműen megszegték az oroszok a tűzszünetet

A mikroelemzésben a szakértő kijelentette hogy „mivel a Wagner az, ami az orosz offenzív tevékenység nagy részéért felelős, mondhatjuk, hogy az oroszok nem mondtak igazat az egyoldalú tűzszünetet illetően”.

Egy dolog védekezni, még a tüzérségi támadásokat is meglehet magyarázni »védekezésként«, de

– húzta alá Demkó. 

„Ezt a kört Moszkva nyerte”

 „Mindkét fél információs háborút folytat, ezt a kört Moszkva nyerte.

ahol fontos, egy ügyes orosz húzás volt – semmi több” – tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

Demkó Attila bejegyzését azza zárta, hogy „lehet jogászkodni, hogy a Wagner nem az orosz hadsereg – de felesleges. A Wagner az orosz katonai erőfeszítés része. De többség csak azt hallotta, hogy orosz »tűzszünet«, ukrán elutasítás”.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatják:

 

Nyitókép: AFP/ Sputnik 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. január 09. 19:44
Demkó, te honnan tudod hogy hogyan volt igazán?
foldizs
2023. január 09. 08:22
A háború előtt sem mondtak igazat, most miért tennék?
Zolotarjov
2023. január 09. 08:15
Ez ugye a Wagner, nem a reguláris orosz haderő. A török sem mindig tudta kordában tartani a tatár segédcsapatokat..
Lami66
2023. január 09. 08:14
"oroszok nem mondtak igazat az egyoldalú tűzszünetet illetően" Ezen felül nem mondott igazat a zukrán fél sem, a nyugatiak sem, Denkó sem. Itt mindenki hazudik az elejétől kezdve!!! Sőt már azt is hazudták, hogy mikor kezdődött. Aminek az a következménye, hogy én már azt sem hiszem el, hogy egyáltalán háború van-e. Szerintem tök nyugalom van arrafelé, ez egy kommunikációs népvakítás amivel az usa dollármilliárdokat vesz ki a eu-nak hívott gyarmatából, a birka nyugati emberektől. Szóval akármit írnak bármelyik oldalról, én csak azt nézem nekem ez most mennyivel többe fog kerülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!