Keresztény sírokat rongáltak meg Jeruzsálemben zsidó fiatalok (VIDEÓ)

2023. január 04. 15:53

A kamerafelvételek szerint kifejezetten a feltűnő keresztény jegyekkel díszített sírokra utaztak az elkövetők.

2023. január 04. 15:53
null

Több mint harminc keresztény sírt rongáltak meg Jeruzsálemben a Cijón-hegyi protestáns temetőben vallásos zsidókra jellemző öltözékű fiatalok újévkor – jelentette rendőrségi beszámolók alapján a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

A beszámolók szerint

az elkövetőek pajeszt hordtak, fejükön pedig kapedlit viseltek.

A tönkretett sírok közt van a 19. századi anglikán misszionáriusnak, Jeruzsálem protestáns püspökének, Samuel Gobetnek a nyughelye is. Ebben a temetőben temettek el négy, az első világháborúban az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregével a Szentföldre került magyar katonát is.

Szándékosan tettek kárt a sírokban

A helyi biztonsági kamera felvétele szerint szándékosan tettek kárt a kiszemelt, feltűnő keresztény jegyekkel, például nagy kereszttel díszített sírokban újév reggelén.

A kárt 99 ezer 700 dollárra becsülik.

Az izraeli rendőrség nyomozást indított a vandálok kézre kerítésére. Hasonló bűncselekményt követtek el 2013-ban is, amely miatt négy zsidó gyanúsítottat tartóztattak le.

A biztonsági kamera felvételé alább tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép: Twitter-fotó

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2023. január 05. 05:51
A kárt 99 ezer 700 dollárra becsülik. Gondolom, börtön csak 100 ezer dollár feletti károkozás esetén jár.
polnemkor
2023. január 05. 00:14
És akkor most beszélgessünk a "zsidókereszténység" szóleleményről.
Gyzoltan
2023. január 04. 21:16
Nem ítélhetjük el őket, nem felelősek! Áldozatok! Áldozatai a kétezer éves tradicionális zsidó kereszténygyűlöletnek, melyet magyar-gyűlölet formában mi is megkapunk... -tehetik, mert tudják hogy nincs retorzió.., az antimagyarság, szerzett jogként, művelhető...
Massimiliano Prospero dArco
2023. január 04. 20:33
dr. dániel péter is köztük volt gondolom, kitelik attól a sunyi alaktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!